На Кіровоградщині депутат-свободівець разом з громадою села звільнили чинну депутатку

  • 14 жовт. 2017 08:44
  • 1772
    • Новина На Кіровоградщині депутат-свободівець разом з громадою села звільнили чинну депутатку Ранкове місто. Кропивницький
     
    10 жовтня 2017 року відбулася сесія Суходільської сільської ради Долинського району, в ході якої на вимогу громади села Новосавицького та за ініціативи депутата від ВО «Свобода» Яна Федіва з посади завідуючої Новосавицького будинку культури була звільнена чинна депутатка Суходільської сільради Любов Миколаїна Довиченко. Про це повідомляє прес-служба Кропивницької організації ВО "Свобода".
     
    Нагадаємо, що 5 жовтня в Новосавицькому відбулися збори громади за участі депутата-свободівця Яна Федіва та голови Суходільської сільської ради Любові Григорівни Тихої. В ході зборів селяни одностайно проголосували за зняття з посади завідуючої Новосавицького будинку культури депутата Суходільської сільської ради Довиченко. Ще раніше, 3 жовтня, на ім’я свободівця Яна Федіва надійшло звернення від мешканців підпорядкованого цій раді села Новосавицького, які впродовж тривалого часу ведуть боротьбу проти хамського відношення до односельців та посадового свавілля з боку депутатки Суходільської сільради та завідуючої місцевого БК Л. Довиченко. У зверненні йшлося про те, що Довиченко умисно перешкоджає руху транспорту по селу, самовільно перекриваючи дорогу загального користування різними способами. Також, мешканці Новосавицького стверджували, що посадова діяльність Л. Довиченко є незадовільною: маючи посаду завідувачки БК, вона не проявляла жодної активності в сприянні розвитку культури на теренах рідного села. Реакцією націоналіста Яна Федіва на звернення громади стало негайне проведення зборів села за участі голови сільради. Крім того, мешканці Новосавицького звернулися до правоохоронних органів з метою вплинути на вищеозначену особу у питанні незаконного перекриття дороги.
     
    За словами Яна Федіва, в ході сесії, окрім звільнення скандальної депутатки з посади завідуючої будинку культури Довиченко, було вирішено поновити в Новосавицькому поштове відділення. Людина, яка буде керуватиме сільським клубом, буде суміщати цю посаду з виконанням обов’язків на пошті.
     
    «Це дуже мудре рішення з боку сільської ради. Зрозуміло, що в невеликому селі утримувати і клуб, і поштове відділення – непомірне навантаження для бюджету. Але коли за ці самі кошти вже будуть працювати два заклади, - то інша справа. Ми, націоналісти з ВО «Свобода», щиро радіємо разом з громадою села, адже це і справді дуже гарні новини. Переконаний, що мені вдалося перемогти свавілля депутатки Довиченко лише тому, що громада проявила принциповість і наполегливість. Жодні депутатські повноваження не можуть бути сильнішими, ніж прагнення справедливості громади та їх твердість у відстоюванні своїх законних прав», - коментує Ян Федів.
     
    Разом з тим, націоналіст повідомляє, що перешкоди з сільської дороги були також усунені, щоправда після втручання представників поліції.
     
    Нагадаємо:  селяни боряться з хамським відношенням до громади своєї депутатки