Нардепи від «Самопомочі» Семен Семенченко та Єгор Соболєв запросили кропивничан до Києва

  • 13 жовт. 2017 08:02
  • 1529
    • Новина Нардепи від «Самопомочі» Семен Семенченко та Єгор Соболєв запросили кропивничан до Києва Ранкове місто. Кропивницький

     

    12 жовтня Кіровоградщину з робочим візитом відвідали перший заступник голови Комітету з питань національної безпеки і оборони Семен Семенченко та заступник голови фракції, голова Комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

    Також у прес-конференції взяли участь голова Кропивницької міської організації партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ» Алла Суліма, голова Кіровоградського обласного осередку партії Олександр Приходько та голова фракції «САМОПОМІЧ» в обласній раді Артем Погребнюк.

    Під час зустрічі народні депутати закликали кропивничан долучитися до мирної акції, яка відбудеться у столиці 17  жовтня. Вони вважають, що у той час, як вони працюватимуть у Верховній Раді, українці мають зібратися під стінами парламенту, спонукаючи народних обранців проголосувати за необхідні українському суспільству закони. Найпершими вимогами мають бути прийняття закону про антикорупційний суд, зняття недоторканості депутатів та ухвалення виборчого законодавства.

    «Просимо мешканців Кіровоградщини підтримати нас і боротися за власне майбутнє», − звернувся до присутніх Єгор Соболєв, зазначивши, що суспільство має взяти справи у власні руки, якщо бачить, що президент чи уряд не спроможні вирішити його проблеми.

    Народні депутати не оминули увагою і тему рейдерського захоплення земель. Детальніше про це говорив Семен Семенченко, який перед прес-конференцією відвідав Бережинку Кіровоградського району, де нещодавно відбулося рейдерське захоплення господарства «Нива-2010». За його словами, справа про можливе перевищення своїх повноважень бійцями Національної гвардії та поліцейськими нині перебуває у Херсонській прокуратурі. Розслідування ускладнює те, що окремі фігуранти справи були із закритими обличчями. Що стосується взагалі теми захоплення сільськогосподарських земель, то цьому, упевнений Семен Семенченко, сприяють «сучасні тітушки з погонами». Впоратися з ними можна буде тоді, коли відбудуться зміни у виборчому та судовому законодавстві, вважають у «Самопомочі».