Кіровоградська обласна рада отримала відзнаку "Рада дружня до медіа"

  • 9 жовт. 2017 10:43
  • 1205
    • Новина Кіровоградська обласна рада отримала відзнаку «Рада дружня до медіа» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У місті Києві відбулася презентація проекту "Рада дружня до медіа: оцінка стану дотримання Закону України "Про інформацію у регламентах місцевих рад", в якій брав участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. Захід реалізовано в рамках проекту ІМІ “Блогери України проти корупції” за підтримки Freedom House.
     
    Громадська організація "Інститут масової інформації" попередньо провела аналіз дотримання зазначеного закону та оцінила забезпечення прав журналістів у 47 обласних і міських радах України. Дослідження показало, що окремі місцеві ради порушують вимоги чинного законодавства щодо забезпечення прав журналістів.
     
     
    За результатами перевірок Кіровоградська обласна рада була визнана такою, що не мала випадків порушення прав журналістів упродовж своєї діяльності, забезпечує свободу слова та не перешкоджає доступу до публічної інформації. Директор Freedom House в Україні Метью Шааф, виконавчий директор ІМІ Оксана Романюк і керівник проекту ІМІ "Блогери України проти корупції" Ольга Шалайська вручили відзнаку "Рада дружня до медіа" голові Кіровоградської обласної ради. Олександр Чорноіваненко подякував громадській організації за оцінку копіткої роботи, що ведеться в Кіровоградській обласній раді в напрямку публічності.
     
    Нагадаємо, що влітку Кіровоградська обласна рада стала лідером рейтингу прозорості регіонів.