У Гаївці розмалювали третю поетичну стіну

  • 7 жовт. 2017 15:12
  • 2678
    • Новина У Гаївці розмалювали третю поетичну стіну Ранкове місто. Кропивницький
     
    У селі Гаївка Кіровоградського району з’явилася третя поетична стіна, на якій зображено вірш про село місцевої поетеси. Попередні дві розмалювали на приміщенні сільської бібліотеки та занедбаної будівлі у центрі села. 
     
    Ініціатива створювати у Гаївці поетичні стіни належить сільському голові Віті Примак. Жінка розповідає, першу стіну намалювали весною, а третю, і сподівається не останню, завершили у вересні.
     
    - Поетичні стіни – для нас бюджетний варіант. Першу поетичну стіну ми написали на занедбаній будівлі у центрі села, щоб трішки привабити людей. У мого  дев’ятого класу був цього року випускний. Я їм подарували чашки з цим віршем – у ньому моя порада. Тож я написала його і на стіні. Пізніше до ідеї приєдналася наша бібліотекар разом із маленькими читачами – було десь п’ять діток. Вони написали на стіні бібліотеки віршик про бібліотеку, - розповідає Гаївський сільський голова Віта Примак.
    Вірш для третьої поетичної стіни запропонувала місцева поетеса.
     
    - Прийшла одна місцева жителька, вона пише вірші і каже: «Я написала вірш про Гаївку. Можна його десь написати?». Дівчина навчалася в Гаївській школі, закінчила педуніверситет. Ми її підтримали. Придбали фарбу та необхідне. Спочатку підготували стіну, основу, а потім ми почали розмальовувати. Розмальовували ми з Юлею її удвох. Справилися за два дні, - додає сільський голова. 
     
     
    - Перша стіна, друга, третя… Це те, чого раніше не було у селі. А тим паче є вірш про рідне село. Таким чином, наприклад, я хотіла молодь, яка пише і соромиться виставляти на показ творчість, мотивувати і сподвигнути до цього. Це добре, що люди, які живуть у своєму селі, популяризують його таким чином. Я не соромлюся того, що я із села, - каже місцева поетеса Юлія Заверуха. 
     
    Сільський голова додає, що село потрохи стає привабливим. Заслуга в цьому – місцевих жителів. Наприклад, житель села Василь Доценко зробив лавку для закоханих. Із дерева, гарно вирізьблену. Сільська рада для цього надала матеріал. Інші мешканці Гаївки проявили ініціативу створити капличку, тож її також зробили.
     
    - Люди з ідеями приходять, ми поки не всі втілили. Шукаємо затрати. У нас село маленьке, але так ми хочемо звернути на нього увагу, привабити інших, - додає Віта Примак.
     
    Вікторія Семененко
     
    Нагадаємо, Кропивницькі художники зобразили на своїх картинах художній музей