На Кіровоградщині сільська громада добивається зняття скандальної депутатки з посади

  • 5 жовт. 2017 15:04
  • 1334
    • Новина На Кіровоградщині сільська громада добивається зняття скандальної депутатки з посади Ранкове місто. Кропивницький
     
    Суходільська сільрада голосуватиме за зняття скандальної депутатки з посади, про це повідомляє Долинська районна організація ВО "Свобода.
     
    Сьогодні, 5 жовтня 2017 року, в селі Новосавицькому Долинського району, що на Кропивниччині, відбулися збори громади за участі депутата Суходільської сільради від ВО «Свобода» Яна Федіва та голови цієї ж ради Любові Григорівни Тихої. В ході зборів селяни одностайно проголосували за зняття з посади завідуючої Новосавицького будинку культури депутата Суходільської сільської ради Любові Миколаївни Довиченко.
     
     
    Нагадаємо, що 3 жовтня на ім’я свободівця Яна Федіва надійшло звернення від мешканців підпорядкованого цій раді села Новосавицького, які впродовж тривалого часу ведуть боротьбу проти хамського відношення до односельців та посадового свавілля з боку депутатки Суходільської сільради та завідуючої місцевого БК Л. Довиченко. У зверненні йшлося про те, що Довиченко умисно перешкоджає руху транспорту по селу, самовільно перекриваючи дорогу загального користування різними способами. Також мешканці Новосавицького стверджували, що посадова діяльність Л. Довиченко є незадовільною: маючи посаду завідувачки будинку культури, вона не проявляє жодної активності в сприянні розвитку культури на теренах рідного села. 
    Реакцією націоналіста Яна Федіва на звернення громади стало негайне проведення зборів села за участі голови Суходільської сільської ради Л. Тихої. Збори були ініційовані з метою перевірки факту існування викладених у зверненні до депутата порушень з боку депутатки-завідуючої БК Довиченко. В ході обстеження дороги виявилося, що вона й справді перекрита брилами каміння в кількох місцях. Щодо роботи сільського будинку культури, селяни засвідчили: він уже більше, як півроку наглухо зачинений. В приміщенні будинку культури були виявлені численні пошкодження стін, стелі тощо. 
    Як повідомляє сам Ян Федів, усі розмови з пані Довиченко були схожі на розмову сліпого з глухим. На звинувачення щодо перекриття дороги жінка починала сипати плітками про односельців, а невиконання посадових обов’язків у БК адекватно коментувати відмовилася.
     
    «Звісно, голова сільради мала змогу на власні очі переконатися в безперспективності таких розмов. Тож, в ході зборів було вирішено, що проблема в Новосавицькому розглядатиметься в ході наступної сесії, яка відбудеться найближчим часом. Я, в свою чергу, можу гарантувати, що у випадку негативного для громади рішення, залишаю за собою право блокувати роботу сесії, аж поки вимоги людей не будуть виконані», - заявив Ян Федів.
     
    Серед іншого, свободівець повідомив, що голова Суходільської сільської ради пообіцяла підтримку новосавичан зі свого боку. Зокрема, Л. Тиха гарантувала селянам негайне скликання сесії з метою якомога швидше вирішити їхню проблему. Розглядалося і питання подальшої роботи сільського будинку культури: на думку Л. Тихої, проблему недостатнього фінансування в сфері культури можна вирішити кількома способами, і тоді робота «клубу» буде відновлена. Наприклад, у депутатів сільської ради давно є розуміння необхідності відкрити в Новосавицькому поштове відділення, яке можна було б зробити в одному приміщенні з будинком культури. 
     
     
    Втім, всі ці питання будуть вирішуватися згодом. Сьогодні ж громада одноголосно проголосувала за зняття з посади завідуючої Будинком культури Л. Довиченко. Щодо незаконного перекриття дороги загального користування, жінка отримала 24 години для усунення камінних перешкод, які сама й розмістила на шляху у односельчан. 
     
    Нагадуємо, на Кіровоградщині селяни боряться з хамським відношенням до громади своєї депутатки.