МОЗ дав старт з’єднанню Держреєстру лікарських засобів із системою ProZorro

  • 28 вер. 2017 14:31
  • 1204
    • Новина МОЗ дав старт з’єднанню Держреєстру лікарських засобів із системою ProZorro Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Києві відбулась робоча зустріч спеціалістів Міністерства охорони здоров'я і експертів Державного експертного центру (ДЕЦ), на який покладено завдання адмініструвати Держреєстр лікарських засобів, з представниками Мінекономрозвитку та ProZorro. 
     
    Під час зустрічі було обговорено можливість інтеграції Державного реєстру лікарських засобів (ДРЛЗ) до системи ProZorro, що дасть можливість в автоматичному режимі отримувати та відображати в ній для учасників торгів актуальну інформацію з реєстру.
    Автоматизація процесу зніме необхідність вносити до системи ProZorro дані про лікарські засоби та зміни в їхніх реєстраційних матеріалах у ручному режимі, а також підвищить прозорість використання даних реєстру й знівелює корупційні ризики при забезпечення українців якісними та доступними ліками. Кропивничани зможуть також скористатися даними реєстру.
    На зустрічі також визначили необхідні організаційні й технічні заходи для забезпечення обміну інформацією між ДРЛЗ та системою ProZorro. ІТ-спеціалісти отримали доручення визначити оптимальні для всіх учасників технічні формати обміну інформацією між обома системами.
    За підсумками зустрічі було вирішено якнайшвидше надати керівництву МОЗ та Мінекономрозвитку для погодження регламент взаємодії між ними в межах обміну інформацією ДРЛЗ із системою ProZorro. 
     
    Юрій Сергійчук