В прес-клубі Кропивницького пройде прес-конференція представників громади Долинської

  • 27 вер. 2017 15:37
  • 2412
    • Новина В прес-клубі Кропивницького пройде прес-конференція представників громади Долинської Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 27 вересня, о 18:00, в прес-клубі м.Кропивницького (вул. Соборна, 1-А, ТЦ «Копілка», 3-й поверх) відбудеться прес-конференція представників територіальної громади міста Долинської за участі ветеранів російсько-української війни - членів націоналістичних організацій «Легіон Свободи», «Національний корпус», «ДУК ПС», «ОУН (д)», під час якої буде оприлюднена спільна заява з вимогами до депутатського корпусу Долинської районної ради, пленарне сесійне засідання якої має відбутися завтра, 28 вересня. Про це на ФБ повідомляє ВО "Свобода". Кропивниччина.
     
    Впродовж останніх двох місяців в місті Долинській склалася безпрецедентна конфліктна ситуація, що була спровокована публічними діями і заявами заступниці голови Долинської районної ради, депутатом районної ради від політичної партії «Опозиційний блок» Лілії Бабенко, яка спричинила тиск, зневагу, приниження і цькування з боку священослужителів Руской Православной Церкві в Україні на адресу українських вояків, учасників російсько-української війни та вірян Української Православної Церкви Київського патріархату.
     
    Два місяці в публічній площині і на шпальтах місцевої Долинської районної газети, що фінансується за кошти районного бюджету й керується відповідно головами Долинської районної ради та Долинської районної державної адміністрації, відбуваються провокації, цинічне оббріхування та знущання над честю українців. Заступниця голови Долинської районної ради Лілія Бабенко відкрито і відверто заявляє ветеранам війни, що ми не ведемо війни з Російською Федерацією, а натомість маємо громадянський конфлікт. Московські священослужителі моляться царям Російської імперії, Кірілу Гундяєву і заперечують боже благословіння за межами саме їхньої церкви. Це все відбувається на тлі того, що в місті існує вже дві церкві, а зараз розпочате будівництво ще однієї Руской Православной Церкві в Україні, в той же час, Долинська районна рада відмовляється чути та враховувати інтереси українських громадян, ветеранів війни та родин загиблих вояків про те, що українські герої не можуть ходити до Московської церкви, в якій їх принижують.
     
    Учасники прес-конференції повідомлять про проведення завтра, 28 вересня 2017 року, пікетування Долинської районної ради під час проведення пленарного сесійного засідання ради, та про вимоги до депутатського корпусу Долинської районної ради.
     
    Учасники прес-конференції:
    Олена Волкотруб – заступник голови Кіровоградської обласної організації політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода»
    Наталя Гузнак – член ініціативної групи мешканців міста Долинської – вірян Української Православної Церкви Київського патріархату
    Віктор Іванченко – голова Кіровоградської обласної організації політичної партії «Національний Корпус»
    Вадим Мірошниченко – заступник голови Кіровоградської обласної організації «Комбатантське об`єднання «Легіон Свободи», очільник Долинської районної спілки учасників АТО
    Володимир Захарченко – член Кіровоградського обласного представництва бойового братства ДУК «Правий Сектор»
    Наталя Демченко – волонтер, голова Кіровоградського обласного представництва Міжнародної організації «ОУН (д)»