Господарський суд відмовив кропивницьким "сміттярам" у стягненні компенсації

  • 21 вер. 2017 10:24
  • 1049
    • Новина Господарський суд відмовив кропивницьким «сміттярам» у стягненні компенсації Ранкове місто. Кропивницький
     
    Господарський суд Кіровоградської області повністю відмовив у задоволенні позову ТОВ «Екостайл» щодо стягнення з виконавчого комітету міської ради Кропивницького 885,53 тисяч гривень компенсації різниці між встановленим розміром тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг. Про це повідомляє Центр медіарозслідувань ПРОЗОРО
     
    Відповідне рішення розміщене у Єдиному державному реєстрі судових рішень.
     
    Під час судового розгляду представники «Екостайлу» декілька разів змінювали свої позовні вимоги, збільшуючи їх до 917 тисяч та навіть 1,06 мільйона гривень, однак остаточна сума компенсаційних втрат ними була визначена саме на рівні 885 тисяч.
     
    Згідно оприлюднених даних, на початку 2016-го року, за результатами проведеного конкурсу з визначення виконавця послуг на вивезення твердих побутових відходів з території Кропивницького, визначено переможцем ТОВ "Екостайл", з яким Головним управлінням ЖКГ міської ради було укладено відповідну угоду. За умовами договору перевозити побутові відходи підприємство мало на міське сміттєзвалище, експлуатацією якого займається ТОВ "КАТП-1128".
    Враховуючи вищевикладені договірні відносини та той факт, що у травні 2016-го року тариф на надання послуг ТОВ "КАТП-1128" по захороненню, знешкодженню та видаленню побутових відходів на звалищі було підвищено, ТОВ «Екостайл» звернувся до виконавчого комітету Кіровоградської міської ради з листом про встановлення нових тарифів на захоронення побутових відходів відповідно до проведених обрахунків.
     
    Виконком у свою чергу вказав на недоведення до споживачів відповідної інформації про можливу зміну тарифу, внаслідок чого відмовив підприємству у розгляді листа по суті.
     
    Провівши всі необхідні підготовчі роботи, ТОВ «Екостайл» повторно звернувся до виконкому і у листопаді таки отримав нові тарифи, що діють і до сьогодні. Тим не менш підприємство залишилось незадоволеним довготривалістю процесу прийняття рішення.
     
    Суд, врахувавши усі наведені факти, та відсутність у виконкому обов’язку коригувати тарифи на вивезення відходів, у зв’язку зі змігною тарифів на захоронення цих відходів, відмовив "сміттярам" у задоволенні позову.  
     
    Подати апеляцію на дане рішення «сміттярі» мають змогу до 23-го вересня.