Як у міськраді Кропивницького намагаються протягнути "земельні" питання

  • 21 вер. 2017 09:30
  • 1572
    • Новина Як у міськраді Кропивницького намагаються протягнути «земельні» питання Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 20 вересня 2017 року, відбулося розширене засідання постійної комісії міської ради Кропивницького з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, на яке були запрошені голови депутатських фракцій, представники апарату ради та громадськість.
     
    Про це повідомляє прес-служба Кропивницької міської організації ВО "Свобода".
     
    Такий формат запропонував міський голова А. Райкович з метою «зібрати голоси» для ухвали тих земельних питань, які депутати відмовилися підтримувати 4 вересня, в ході попереднього засідання 9-ї сесії.
     
    Голова фракції ВО «Свобода» в міськраді Кропивницького Сергій Капітонов жорстко розкритикував подібну спробу маніпуляції думкою громадськості та депутатів. Зокрема, в ході засідання «земельної комісії» він неодноразово звертав увагу на абсурдність безконтрольного розміщення приміщень для торгівлі та інших бізнесових споруд в межах територій, відведених під тротуари, газони, засоби комунікації, пішохідні переходи тощо.
     
    «Ми вже скоро й коло міської ради поставимо МАФи і розливайки», - обурився Сергій Капітонов після пояснення позиції фракції ВО «Свобода» щодо свавілля у питаннях надання земельних ділянок у Кропивницькому.
    Зокрема, свободівець висловив припущення, що подібне може відбуватися лише за підтримки міського голови та підконтрольної йому частини депутатського корпусу. Адже, хоч  на порядок денний засідання сьогоднішньої комісії були винесені 18 «земельних» питань, саме за ініціативи міського голови Райковича головою комісії О. Шамардіним була вчинена спроба повторно обговорити питання, вже розглянуті депутатами в сесійній залі. Варто зазначити, що сесія так і не була закрита. Очевидно, це підтверджує важливість для міського голови таки «протягти» проекти рішень, які потребують доопрацювання, ретельного дослідження ситуації або й негайного втручання відповідних органів.
     
     «Так звана «депутатська більшість», до складу якої, до речі, належить і голова «земельної» комісії О. Шамардін, ухвалює  рішення майже ошуканськими методами: «переголосуваннями», поверненням до розгляду того чи іншого проекту рішення, вмовляннями  тощо. Сьогодні маємо ще один цікавий вияв способу «протягування» бажаних рішень – повернення на розгляд комісії земельних питань, при чому із запрошенням всіх голів фракцій у міськраді. Такого не було навіть тоді, як голова земельної комісії пан Шамардін був у складі партії регіонів, що  мала більшість  у депутатському корпусі. Навіть тоді такого нахабного дерибану земель не було», - коментує ситуацію з виділенням земель та розміщенням торгових кіосків в неналежних місцях свободівець Сергій Капітонов.
    Завдяки чіткій позиції окремих членів комісії чергова шахрайська спроба виділити землі людям чи підприємствам, які не мають на це законних і беззаперечних підстав, цього разу була попереджена. Сергій Капітонов наголошує, що «Свобода» і надалі продовжуватиме тримати земельні питання на контролі  та намагатиметься зупинити дерибан земель у Кропивницькому. Свободівці переконані: спільно з іншими депутатами, які поділяють принципову позицію націоналістів, змусити окремих депутатів та посадових осіб діяти в рамках законів абсолютно реально.