У Кропивницькому відкрили інсультний центр вартістю майже 8 млн. гривень (ФОТО)

  • 14 вер. 2017 10:17
  • 1529
    • Новина У Кропивницькому відкрили інсультний центр вартістю майже 8 млн. гривень (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Урочисте відкриття відділення гострої судинної неврологічної патології вартістю майже 8 млн гривень відбулось учора на базі міської лікарні швидкої медичної допомоги. З вказаної суми, виділеної з міського бюджету, 5 млн 166 тис. гривень витратили на ремонт приміщення та благоустрій території, а на 2 мнл 737 тис. придбали нове медичне обладнання. 
    Традиційно захід відбувся з перерізання стрічки біля дверей закладу, до якого вже також традиційно долучилися міський голова Кропивницького та секретар міської ради, голова Кіровоградської обласної ради, головний лікар закладу та інші.
     
    Згодом всіх запросили до приміщення закладу оглянути придбане обладнання та відремонтовані палати.
     
    За інформацією прес-служби управління охорони здоров’я міської ради, відділення гострої судинної неврологічної патології лікарні укомплектоване сучасним діагностичним та реанімаційним обладнанням згідно з табелем оснащення (функціональні ліжка, приліжкові кардіомонітори з реєстрацією ЕКГ, електрокардіографи, холтерівські монітори з добовим записом ЕКГ, монітори артеріального тиску, комп’ютерний електроенцефалограф, апарат штучної вентиляції легенів, каталки медичні, дозатори лікарських засобів, системи відсмоктування рідини, кисневі концентратори, холодильники, пульсоксиметри, переносний набір для реанімації).
     
    В прес-службі додали, розраховане відділення на 50 ліжок з палатою інтенсивної терапії на 5 ліжок. Штатна чисельність відділення становить 64,5 штатних одиниць, з них 15,5 лікарів (зокрема 10 лікарів-невропатологів та 5 лікарів-анестезіологів). У інсультному відділенні буде працювати висококваліфікований персонал, який пройшов підготовку з питань проведення тромболізису. Зокрема кандидат на посаду завідуючого відділенням пройшов підготовку на базі кафедри неврології Вінницького медуніверситету та у Вінницькому інсультному центрі.
     
    Дмитро Семенюк