У Кропивницькому попрощалися з військовослужбовцем 3-го полку

  • 5 вер. 2017 13:30
  • 1119
    • Новина У Кропивницькому попрощалися з військовослужбовцем 3-го полку Ранкове місто. Кропивницький
     
    На території Алеї Почесних поховань сьогодні відбулося прощання з загиблим у 2014 році військовослужбовцем 3-го окремого полку спецпризначення Романом Рикаловим. Провести в останню путь бійця прийшли його близькі, побратими та представники влади.
     
    «З початку вторгнення з квітня місяця Роман виконував завдання в зоні АТО. Спочатку в донецькому аеропорту, а пізніше по території проведення АТО. 29 липня 2014 року він у складі групи спеціального призначення виконував завдання по розшуку пілота, який катапультувався з літака і його не могли знайти. Це був вже другий пілот. Першого вони знайшли напередодні. Можливо, хлопці недооцінили ситуацію, і це привело до ряду помилок з їхньої сторони», - розповів боєць з позивним Вітер.
     
    Як зазначив військовий, пізніше стало відомо, що місцевий фермер повідомив ворогу місцезнаходження групи спецназівців. Через деякий час бійці потрапили в засідку та були розбиті силами сепаратистів. Частина людей потрапила в полон, а частина зуміла вийти. 
     
    Боєць додав, що тоді загинуло дев’ять осіб. Серед них був і Роман Рикалов. Тіла загиблих бійців виміняли на трупи сепаратистів. 
    Відносно того випадку на території Запорізької області тривають судові засідання. Фермера-зрадника було доставлено з сірої зони та наразі  з тих пір триває досудове слідство. 
     
    Дмитро Семенюк