Кіберполіція провела розслідування атаки вірусу PetyaA.

  • 30 серп. 2017 17:32
  • 1576
    • Новина Кіберполіція провела розслідування атаки вірусу PetyaA. Ранкове місто. Кропивницький

     

          Начальникдепартаменту кіберполіціїСергійДеменюк повідомив ресурсу obozrevatel.com, що хакери вбудували в оновлення «M.E.Doc» певний беркор, зламали сервер оновлень та встановили переадресацію на сервер ovh, який знаходився у Франції.     Потім вибірково розіслали вірус користувачам. За його словами, до організації злому сама компанія-розробник ніякого відношення не має.

         «Здравого смысла в таких действиях нет. Судя по всему, Медок – пострадавшая сторона. У нас есть их заявление по этому поводу – ведем расследование», – пояснивСергій Демедюк.

           На питання, чому хакери обрали саме це програмне забезпеченн, він відповів:«Думаю, все просто. Причина в его популярности. Его используют крупные предприятия и госсектор. Как раз та аудитория, которая в первую очередь интересовала злоумышленников в данной атаке»

          Сергій Васильович також підкреслив, що Кіберполіція не намагалась очорнити компанію, а хвиля негативу в медіа була піднята штучно:«Если читать наши заявления в оригинале, то никакого негатива там нет. Есть рекомендации, предупреждения и рабочая информация. А вот в публикациях зачастую, мягко говоря, некорректное цитирование». «Информация, увы, вырывается из контекста, в результате – суть и смысл теряются, а остаются только громкие заголовки».

            Доречі, він зазначив, що розробники ПЗ «M.E.Doc» залучили для тестування і перевірки своїх продуктів серйозні експертні організації.