Кропивницька поетка у свій день народження частувала гостей «Алкоголем та іншою романтикою»

  • 12 серп. 2017 14:41
  • 1545
    • Новина Кропивницька поетка у свій день народження частувала гостей «Алкоголем та іншою романтикою» Ранкове місто. Кропивницький

    11 серпня у галереї "Єлисаветград" відбувся творчий вечір поетеси Олександри Гонтар. На захід завітали друзі й знайомі мисткині, журналісти та містяни, які цікавляться сучасною літературою. Особливістю поетичних читань стало те, що проходили вони у день народження дівчини.

    -         Ідея провести творчий вечір з'явилася спонтанно. Я хотіла якось по-особливому відсвяткувати день народження. Так склалося, що він випав у п'ятницю, до того ж у мене багато віршів про алкоголь. Це концептуально вилилося у назву вечора, - розповіла Олександра Гонтар.

    Місце проведення вечора поетеса обрала не випадково: тут регулярно проводяться "Битви поетів", активноюучасницеюяких вона є уже кілька років поспіль. Саме у стінах галереї вперше пролунала давно уже відома в поетичних колах "Проза про мудака". Це ліричні замальовки на тему кохання до хлопця, який не кохає у відповідь (тут – «мудака»). Крім циклу прозових творів про «мудаків»та жіночий алкоголізм, на вечорі лунали вірші про нещасливе кохання. За словами авторки, усі твори присвячені тій самій людині:

    -         На творчість мене надихає нерозділене кохання. Звідси - алкоголь, хоча він не є джерелом натхнення, просто він нероздільно пов'язаний з нещасливим коханням. Усі твори про мудака присвячені одній людині. Можна один раз полюбити щасливо, і то буде непродуктивно, а варто закохатися одного разу в мудака - і будеш писати вірші до кінця життя, - поділилася поетеса.

    На завершення заходу серед гостей розіграли листівки з образливо-жартівливими написами на кшталт: "Ти мудак", "Тебе не любить моя мамка". Авторами написів є сама Олександра та її тезка Олександра Крикун.

    Наталія Нічишина