У Кропивницькому водій в стані сильного алкогольного сп'яніння здійснив ДТП

  • 4 серп. 2017 09:30
  • 1034
    • Новина У Кропивницькому водій в стані сильного алкогольного сп'яніння здійснив ДТП Ранкове місто. Кропивницький

    Учора, 3 серпня о 14:00 годині на лінію "102" надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду без потерпілих за адресою: м. Кропивницький, вул. Попова 18/1, повідомляє патрульна поліція Кропивницького.

    Водій автомобіля мазда-3, рухаючись по алеї Визволителів зі сторони вул. Жадова в сторону вулиці Попова не розрахував безпечний інтервал та спричинив ДТП з автомобілем ВАЗ-2199 за кермом якого перебував хлопець 1992 року народження.
    Обидва автомобілі зазнали механічних ушкоджень.
    По прибуттю на місце події працівники поліції встановили, що у водія автомобіля мазда-3, 1970 року народження, відсутні реєстраційний документ на автомобіль та посвідчення водія, а також відразу виявили в нього ознаки алкогольного сп'яніння - різкий запах алкоголю з порожнини рота, тремтіння рук, почервоніння шкіри обличчя.
    Чоловікові було запропоновано пройти тест на стан алкогольного сп'яніння за допомогою приладу драгер в присутності двох свідків, на що він погодився. Результати тесту показали, що в крові водія знаходилося 4,75 проміле алкоголю при допустимій нормі 0,2 проміле. 
    На вищевказану особу було складено три адміністративні матеріали: два протоколи за ч.124 (спричинення дтп) та ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння), а також постанову за ч.1 ст.126 (керування транспортним засобом без посвідчення водія та реєстраційних документів на транспортний засіб) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
    На місце події було викликано евакуатор, який доставив автомобіль мазда-3 на штрафмайданчик, а водія було відсторонено від кермування транспортним засобом. 
    Чому чоловік сів за кермо в стані сильного алкогольного сп'яніння працівникам поліції повідомляти відмовився.