У Кропивницький завітав віце-президент Української Федерації Америки

  • 29 лип. 2017 10:36
  • 1102
    • Новина У Кропивницький завітав віце-президент Української Федерації Америки Ранкове місто. Кропивницький
     
    У п’ятницю, 28 липня, в приміщенні Прес-клубу відбулась прес-конференція віце-президента Української Федерації Америки (UFofA) Тараса Левицького. Про це повідомляє кореспондент "Трибуни"
     
    Візит пана Левицького приурочено відкриттю Представництва Української Федерації Америки в Києві..
     
    Українська Федерація Америки є благодійною, неприбутковою організацією, заснованою в 1991 році в США та зареєстрованою в Україні. Пріоритетними напрямками діяльності УФА є захист українських інтересів на державному рівні у США, збереження української культурної та історичної спадщини, розвиток культурної українсько-американської співпраці, а також медична і психологічна допомога українським військовим та їхнім сім’ям.
     
    Відкриття такого представництва в Києві заплановано на 3 серпня 2017 року. Присутнім показали 5-тихвилинний фільм про президента Української Федерації Америки Зеню Черник. Саме вона привезла американських лікарів в Україну, які безкоштовно прооперували українських дітей та надали медичну допомогу нашим військовим на суму 7 мільйлнів доларів. Зеня Черник вважає себе відданим патріотом України.
     
    Тарас Левицький народився в США. Його діти розмовляють, як і він, - українською мовою і виховують їх також в українському дусі.
    "Ми будемо відкривати це представництво у Києві. Це є громадська організація, і вона не політична. Я вчора був у вашому госпіталі і хотів просто поговорити з пацієнтами і побачити, які потреби є необхідними. А потім будемо думати разом, як нам долати проблеми. Ми працюємо з громадою, ми могли б підсказувати, що було б легше для нас, а ви, в свою чергу, давали б нам якісь поради для співпраці. Ви нам дуже потрібні, одним словом. За 20 років співпраці ми ніколи не розчаровувались", - зазначив віце-президент Української Федерації Америки (UFofA) Тарас Левицький.
    До недавнього часу Україну та Росію вважали дуже схожими та майже не розрізняли. Після подій на Сході помітно, що це зовсім різні країни зі свєю культурою та традиціями. Присутнім повідомили, що за допомогою відкриття УФА з'явився шанс продемонструвати, що наша держава дійсно стала на демократичний шлях. 
    "Кропивницький завжди був для мене центром мистецького світу. Тому робіть те, що ви робите, але не робіть нічого поганого", - додав наостанок пан Тарас.