Кропивницькі сокільці взяли участь у відкритті пам'ятної дошки Мирославу Мислі

  • 18 черв. 2017 20:43
  • 1308
    • Новина Кропивницькі сокільці взяли участь у відкритті пам'ятної дошки Мирославу Мислі Ранкове місто. Кропивницький
     
    13-го червня було відкрито пам'ятну дошку Мирославу Мислі в Миколаївській школі імені Олега Ольжича. На подвір'ї школи разом з дітьми з табору "Патріот" імені Мирослава Мисли були присутні й активісти ВГО "Сокіл". Під час проведення всіх урочистостей посестра Ластівка передала світлини "Мисливця", які раніше не публікувались.
     Також нагородили грамотами за вагомий особистий внесок в організацію роботи табору Володимира Губського та Аліну Бєланенко.
    Очільник Миколаївського осередку наголошує, що завжди приємно бачити,що навіть найменші діти розуміють важливість таких подій.
    "Не може не тішити той факт, що з перших слів найменші класи підхоплюють державний Славень, але неймовірно приємно, що з однієї зустрічі Мирослав так запав у серце цій школі. Ми дуже вдячні, що сьогодні разом з педагогічним колективом ми мали можливість знову ж таки вшанувати нашого побратима та увіковічнити пам'ять про нього".
     
    Після відкриття експозиції сокільці зустрілися з викладачами школи та таборовиками в актовій залі, де ділилися спогадами, демонстрували світлини та відео, вшанували світлу пам'ять Мирослава, який бував у цій школі, хвилиною мовчання.
     
    Миколаївський осередок щиро дякує побратимам з Одеси, Кропивницького та Запоріжжя за допомогу під час цього заходу.
     
    Обставини загибелі
    Мирослав загинув 2 жовтня 2016 р. поблизу села Кримське Луганської області від множинних вогнепальних поранень під час мінометного обстрілу. Мирослав на чолі розвідгрупи під час виконання бойового завдання виявив ДРГ противника, після чого група потрапила під масований обстріл. Пораненого командира донесли до бази, але він помер. Похований у селі Волохів Яр Чугуївського району Харківщини, де мешкає його мати Наталя Іванівна.