На Кіровоградщині підбили перші підсумки виконання програми з національно-патріотичного виховання

  • 16 черв. 2017 16:33
  • 1527
    • Новина На Кіровоградщині підбили перші підсумки виконання програми з національно-патріотичного виховання Ранкове місто. Кропивницький

    Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час засідання Координаційної ради, робота з патріотичного виховання молоді має проводитися постійно і виходити за рамки класно-урочного процесу.Повинна бути орієнтація на європейські цінності.

    В свою чергу,  про проведену роботу з національно-патріотичного виховання молоді протягом першого півріччя нинішнього року, членів Координаційної ради проінформували директор спортивно-патріотичного клубу «Егіда» Олег Вєтров та директор обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Андрій Лісота.

    За інформацією Олега Вєтрова, в області було проведено 211 всеукраїнських заходів з національно-патріотичного виховання, зокрема, районних, міських та обласних етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), районних фестивалів патріотичних пісень, фестивалів вишиванок, навчально-польових зборів серед учнів-юнаків 11-х класів, військово-польових зборів «Захисник Кіровоградщини», уроків мужності «За нашу свободу» та «Україна вільна», чемпіонатів з військово-спортивних багатоборств та багатьох інших заходів.

    Серед ключових патріотичних заходів, що відбулися в області,було відзначено Всеукраїнський табір в урочищі «Бочки» «Чорноліська Січ – 2017», в якому взяло участь 80 юнаків та дівчат з різних куточків України, потяг єднання «Труханівська Січ2,який охопив 1300 учасників та «Захисник Кіровоградщини» на базі Новгородсківського ПТУ-36. Також у місті Олександрія 25-26 березня цього року відбувся відкритий чемпіонат області з військово-спортивного багатоборства пам’яті учасника антитерористичної операції Максима Бендерова.

    Одним із знакових заходів, що з 8 по 12 травня цього року проходив на Кіровоградщині, стала Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл («Джура»). Цього разу у змаганнях взяли участь 29 команд у складі 250 патріотично налаштованих хлопців та дівчат з усієї області.Під час польових зборів молодь мала змогу вивчати бойові та культурні традиції українського народу, вдосконалювали власну фізичну підготовку, в умовах наближених до бойових дій перевіряти себе на витривалість, закріпити навички, отримані на заняттях з самооборони та бойових мистецтв.

    Директор обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, на базі якого проводилася гра «Джура», Андрій Лісота відзначив, що в окремих територіях досить відповідально поставилися до підтримки місцевих команд.В свою чергу,Сергій Коваленко відзначив Ново українську громаду як найвідповідальнішу в плані організаційно-фінансового забезпечення виконання державної програми.

    Під час засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання було затверджено план роботи Ради на ІІ півріччя нинішнього року, а також погоджено розробку обласної програми національно-патріотичного виховання на 2018-2022 роки. Водночас Коваленко дав розпорядження управлінню освіти ОДА  щодо причин невиконання підлеглими з Олександрії вимог законодавства (як відомо, на грі «Сокіл»/ «Джура» команда з Олександрії посіла останнє, 29 місце. А на нараді з’ясувалось, що регіональний відбір взагалі не проводився).Натомість Андрій Лісота повідомив про запозичення  відпрацьованого на Кіровоградщині сценарію у Тернопільській та Дніпропетровській областях.Отже,не все так і погано.

    Максим Гуцалюк