У Кропивницькому почали змінювати дорожні знаки на перехрестях з круговим рухом

  • 30 трав. 2017 15:10
  • 1077
    • Новина У Кропивницькому почали змінювати дорожні знаки на перехрестях з круговим рухом Ранкове місто. Кропивницький
     
    Увага: будьте уважними на перехрестях з круговим рухом
    Під пильним наглядом патрульних перші дорожні знаки з’явилися сьогодні на вулиці Короленка, біля аеропорту.
    Від самого ранку на цьому місці інспектори проводять з водіями роз’яснювальну роботу щодо правил проїзду перехрестя з круговим рухом. Водії дякують за настанови та обіцяють дотримуватися ПДР.
    Нагадаємо, 5 жовтня 2016 року Комітет з питань транспорту розглянув проект Закону України «Про внесення змін до ст. 41 Закону України «Про дорожній рух» (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу)». Цей законопроект 4 квітня 2017 року підтримала Верховна Рада України. 26 квітня закон підписав Президент України Петро Порошенко. 27 квітня документ опубліковано у виданні "Голос України".
    «Відповідно до прийнятого закону, перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Варто також нагадати, що перехрестя із круговим рухом є тільки таке, перед яким встановлено знак 4.10 «круговий рух». Наявність же клумби або острівця круглої форми не надає перехрестю статус «кругового», - наголошує начальник сектору безпеки дорожнього руху УПП Кропивницького Сергій Бабенко.
    Незабаром спеціальні дорожні знаки, які оповіщатимуть водіїв про те, що перевага в русі надається транспортним засобам, що вже рухаються по колу, з’являться на вулиці Євгена Маланюка та Полтавської (площа Дружби Народів); проспекті Винниченка з вулицею Преображенською (площа Богдана Хмельницького); проспекті Університетському з вулицею Мурманською та проспекті Інженерному з вулицею Аерофлотською.
    Охоронці порядку все ж таки радять водіям проїжджати такі перехрестя, знизивши швидкість і подвоївши свою увагу. 
    Згідно із законом, головною дорогою є коло, але якщо інший водій буде керуватися силою власної звички – зіткнення не уникнути.
     
    Повідомляє Патрульна поліція Кропивницького.