У вирії фарб і таланту

  • 29 трав. 2017 09:17
  • 1281
    • Новина У вирії фарб і таланту Ранкове місто. Кропивницький
     
    Юні художники Кіровоградської дитячої школи мистецтв (директор — Світлана Медвєдєва) вже вкотре довели своєю високою майстерністю, що завдяки заняттям з образотворчого мистецтва можна відкрити  душу, без слів поспілкуватися з глядачем, показати  власне бачення навколишнього світу, а отже розкрити талант у повній мірі. 
     
    Головне для таких дітей не загубитися, реалізувати себе в подальшому  дорослому житті,  працювати над собою, продовжити навчання після школи мистецтв у вищому навчальному закладі.
    Так, 17 травня 2017 року у приміщенні бібліотеки–філії №17 (селище Нове) відкрито виставку робіт та нагороджено переможців конкурсу з образотворчого мистецтва «Я люблю малювати» серед учнів Кіровоградської дитячої школи мистецтв. Під час урочистої програми відбулися презентація, веселі конкурси, вікторини для дітей. 
    Виставка та конкурс з образотворчого мистецтва «Я люблю малювати» проведені в рамках реалізації творчого проекту студентки–магістрантки мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Інни Сілівестренко–Кащеєвої (науковий консультант — Т. Стрітєвич, завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, кандидат педагогічних наук, доцент).
    Відвідувачі виставки мали можливість переглянути чудові роботи на будь–який смак: тут і натюрморти, і композиція, і декоративний розпис, і навіть витинанка з батіком.
    Дивно, як серед такої кількості робіт учасників (близько 60) журі віднайшло саме ті, які створили такий гармонійний ансамбль. Навіть не важливо, скільки років  нашим художникам — вісім чи п›ятнадцять, головне, що вони змогли відкрити перед нами свої  чисті серця й зрозуміло донести власне бачення світу. 
    Журі конкурсу відзначило творчі роботи у трьох вікових категорія (молодшій, середній та старшій) Вікторії Чегут «Соняшники», Максима Травіна «Натюрморт», Марії Мамзенко «Віхола», Валерії Куницької «Кручені паничі» та «Фото на пам’ять», Анастасії Ясінської «Червоні квіти» та ескіз оформлення шкільної вистави «Вінні Пух», Олени Жосан «Краєвид у фіолетовому», Вадима Аванського «Срібне копитце», Анастасії Мороз «Птахи і квіти», Єлизавети Лахман «Поза часом».  Примітно те, що місць спеціально не визначено, адже кожна робота є переможною й достойною  першого місця.
    Також дітей привітав селищний голова Сергій Денисенко та вручив грошове заохочення кожній дитині від Новенської селищної ради.
    Окремо слід сказати про викладачів образотворчого мистецтва — висококваліфікованих фахівців з багаторічним стажем  Галину Григорівну Ярову–Вінтенко та Юрія Борисовича Вінтенка. Через їхню творчу майстерню пройшла не одна сотня дитячих рук, відбулося професійне становлення й виховання мистецького смаку декількох поколінь кропивницьких (і не тільки) художників, дизайнерів, викладачів. 
    Запрошуємо всіх охочих переглянути виставку, яка триватиме до 27 травня за адресою: смт Нове, вул. Металургів, 25, бібліотека–філія №17.
     
    Інна Сілівестренко- Кащеєва