В Кіровоградській області «нелегалів» відправляють додому

  • 12 квіт. 2017 15:09
  • 912
    • Новина В Кіровоградській області «нелегалів» відправляють додому Ранкове місто. Кропивницький
     
    В Кіровоградській області виявлено факти перебування «нелегалів».
     
    Управління СБ України в Кіровоградській області повідомляє про збільшення фактів перебування на території регіону іноземців з порушенням міграційного законодавства.
    Така негативна тенденція несе ряд потенційних загроз, пов’язаних з використанням вказаної категорії осіб спецслужбами іноземних держав  у протиправній діяльності терористичного характеру, представниками транснаціональної злочинності (переміщення наркотичних засобів, торгівля людьми). Вищевказане має негативний вплив на євроінтеграційні процеси, забезпечення громадського порядку та національну безпеку в цілому.  
    З метою запобігання та протидії нелегальній міграції в Кіровоградській області та інших протиправних дій на шкоду державній безпеці України з боку іноземних громадян з країн так званого «міграційного ризику», Управлінням СБ України в Кіровоградській області спільно із обласним Управлінням ДМС України проведено цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».
    Співробітники міграційної служби та правоохоронці перевірили місця компактного перебування на території регіону вихідців з африканських, азіатських та арабських країн.
    За період з 14 березня по 5 квітня цього року прийнято десять рішень про примусове повернення іноземних громадян до країн походження. 
    Крім того, вихідця однієї з африканських країн поміщено до тимчасового пункту утримання іноземців, що незаконно перебувають на території України.
    Наразі спільна робота щодо виявлення та відповідного правового реагування по фактах перебування нелегальних мігрантів в регіоні триває.