ПриватБанк миттево конвертує валюту

  • 22 бер. 2017 12:15
  • 1077
    • Новина ПриватБанк миттево конвертує валюту Ранкове місто. Кропивницький
     
    ПриватБанк надав можливість іноземцям скристатись сервісом DCC при розрахунках у торгівельно-сервісній мережі Кіровоградщини. Готель “Дружба” у м.Олександрія, взуттєвий магазин “Олена”, зоомагазин “Лапивухахвіст” та ТОВ “Аптекар-груп” у Кропивницькому вже підключили сервіс миттєвої конвертації валюти в пос-терміналах ПриватБанку - DCC (англ. - Dynamic Currency Conversion).
    Ні для кого не секрет, що іноземці віддають перевагу картковим розрахункам і мають у розпорядженні мінімальні суми готівкових коштів. Не виняток і гості Кіровоградщини - студенти, туристи, колишні співгромадяни тощо. Донедавна, при розрахунках у торгівельно-сервісній мережі банківськими картками країни-емітента, розрахунок здійснювався лише через конвертацію валюти у гривню. Як повідомили у банку, щоб зробити усі платежі миттєвими та прозорими, ПриватБанк надав можливість власникам долучитись до послуги миттєвої конвертації валюти y DCC.
    *Миттєва конверсія валюти** (Dynamic Currency Conversion, DCC) - послуга, яку пропонують торгові точки по всьому світу для власників карток Visa і MasterCard. Послуга DCC - це можливість проведення за кордоном/в Україні операції у валюті країни - емітента картки (для України це гривня). Тобто при розрахунках за купівлю/послугу в Україні продавець пропонує здійснити операцію в будь-якій валюті - долар чи євро. 
    “Ми звернули увагу, що у багатьох наших пос-терміналах проводиться досить багато транзакцій з валютних карт, - розповідає Наталія Сергієнко, керівник направлення Еквайринг Кіровоградської філії ПриватБанку. -  Аби зробити перебування іноземців на Кіровоградщині приємнішим та зміцнити їхні бажання відвідати наш регіон ще не раз, ми пропонуємо нашим підприємцям підключити послугу миттєвої конвертації валюти. Наразі, це і додаткова безкоштовна
    послуга клієнтам, і знижений тариф по операціям у валюті”.
    Зазначена послуга надає власникам карток ряд переваг: розуміння суми в своїй валюті при покупці, впевненість в сумі, яка буде списана з карткового рахунку, простота звітності у відрядженнях та більш вигідний курс обміну, чим без послуги DCC.
    Нагадаємо, щоб захистити своїх клієнтів від втрат через подвійні конвертації, ще  4 січня 2015 року банк заборонив будь-які транзакції, при
    яких конвертація гривні у валюту проходить на стороні магазину. Через особливості взаєморозрахунків українських банків з Visa і MasterCard, при оплаті покупок в деяких зарубіжних Інтернет-магазинах у гривні, клієнти фактично були змушені платити двічі за конвертацію валюти.
    При оплаті карткою за покупки в торгівельній мережі, в іноземних інтернет-магазинах або знятті готівки у банкоматах за кордоном, з метою
    уникнення зайвої конвертації, завжди обирайте валюту країни/регіону перебування.
     
    Повідомляє прес-служба ПриватБанку у Кропивницькому.