Сьогодні, 16 березня, буде винесене рішення суду по Хмелівській школі

  • 16 бер. 2017 09:16
  • 1008
    • Новина Сьогодні, 16 березня, буде винесене рішення суду по Хмелівській школі Ранкове місто. Кропивницький
     
    16 березня 2017 року о 14:30 у Маловисківському районному суді відбудеться останнє слухання справи за позовом голови батьківського комітету Хмелівської ЗОШ І-ІІ ступенів Леоніда Назаренка щодо неправомірного закриття сільської школи. Про це повідомив правозахисник, Голова Правління ГО «Українська правозахисна агенція» Павло Дейнеко, наголосивши, що саме цього дня відбудуться судові дебати і, ймовірно, буде винесене рішення суду.
    Нагадаємо, що школу рішенням районної ради закрили 21 вересня 2016 року. З того часу люди зверталися до чиновників усіх рівнів, проводили низку акцій протесту, кілька гучних прес-конференцій, подали до суду і навіть упродовж 5 годин блокували трасу державного значення Кропивницький-Умань. 
    Після акції прямої дії громаді Хмельового пообіцяли зберегти школу, утворивши на її базі НВК. Але, всупереч позиції своїх безпосередніх керівників (голови ОДА та його заступника), голова Маловисківської РДА П. Сорока не підтримує таке рішення. 
    Винесення рішення суду у справі щодо Хмелівської школи було заплановане на 9 лютого, але буквально перед засіданням стало відомо про хворобу судді і слухання перенесли на невизначений термін.
    З метою донесення рішення суду до широкого загалу, запрошуємо представників громадськості, педагогів та журналістів ЗМІ області на судове засідання.
    Повідомляє ГО «Українська правозахисна агенція».