Прокуратура повернула земельну ділянку новоукраїнському училищу

  • 7 бер. 2017 15:19
  • 882
    • Новина Прокуратура повернула земельну ділянку новоукраїнському училищу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура встановила порушення при розпорядженні земельною ділянкою ДНЗ Професійно-технічне училище №40 м. Новоукраїнка площею майже 200 га.
    Зокрема, Помічнянською сільською радою в порушення земельного законодавства винесено питання на розгляд сесії щодо виготовлення та в подальшому затвердження документації із землеустрою за сільською радою земельної ділянки розміром майже 200 га навчального закладу, не заважаючи на те, що ще з 1990 року наявний державний акт щодо права постійного користування даною земельною ділянкою для навчальних цілей ДНЗ «Професійно-технічне училище №40 м. Новоукраїнка".
    Крім того, встановлено, що у 2008 році розпорядженням заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації віднесено вказану земельну ділянку до земель комунальної власності.
    Вказані розпорядчі документи і рішення органів місцевого самоврядування та виконавчої влади прокуратурою оскаржені у судовому порядку.
    Як наслідок, судами задоволено позови прокуратури, спірні рішення та розпорядження скасовано. Наразі земельна ділянка повернута професійно-технічному училищу і ніхто не має права на ній господарювати, крім навчального закладу.
     
    Повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.