Конкурс імені Тютюнника представляє нових літературних зірок

  • 22 лют. 2017 10:19
  • 1395
    • Новина Конкурс імені Тютюнника представляє нових літературних зірок Ранкове місто. Кропивницький
     
    Конкурс ім. Григора Тютюнника відкриває нові імена.
    Всеукраїнський конкурс кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника, започаткований з ініціативи Аграрної партії, зібрав багате гроно авторів з усіх куточків України. На конкурс надійшло понад 70 рукописів. Серед десяти лауреатів конкурсу – талановита поетеса Кіра Кирпа з Кропивницького.
    Конкурс, започаткований у жовтні 2016 року Аграрною партією, видавництвом «Самміт-книга» та Українською бібліотечною асоціацією, став майданчиком для презентації нових літературних імен. У січні цього року відбувся розгляд і оцінювання рукописів, і журі конкурсу на чолі з відомим поетом, Героєм України Іваном Драчем уже визначило найкращі з них. 
    У десятці лауреатів конкурсу: Кіра Кирпа, Марина Артеменко, Юлія Бережко-Камінська, Назар Вівчарик, Андрій Дацків, Маріанна Задорожна, Андрій Ільїн, Ельвіра Молдован, Валерій Пузік, Ігор Стамбол. А зовсім скоро – 2 березня – Україна дізнається імена двох головних переможців конкурсу в номінаціях «Поезія і «Проза». 
    За підсумками конкурсу у видавництві «Самміт-книга» буде видано колективний альманах з творами десяти лауреатів та окремі авторські видання двох головних переможців. А вже зараз із доробком цих цікавих авторів можна ознайомитись на сторінці «Простір реалій і мрій», створеній у Facebook. 
    Співголова журі конкурсу, лідер Аграрної партії Віталій Скоцик приємно вражений знайомством із роботами конкурсантів. 
    «В Україні дуже багато талановитої молоді, яка часто не має можливості реалізуватися в творчості або заявити про себе. Культурних майданчиків бракує не лише в селах, а й у райцентрах, тому цікаві роботи молодих людей можуть залишатися ніким не поміченими. Радий, що нам вдалося створити Конкурс імені Григора Тютюнника як платформу для презентації й оцінки творів людей, які живуть далеко від столиці. На Конкурс надійшли десятки рукописів, що схвилювали членів журі щирістю, майстерністю, енергією. Українська земля і український дух родять талановите слово. Так було і буде завжди. І це надихає», - підкреслив Віталій Скоцик. 
    Нагадаємо, журі конкурсу очолив видатний поет Іван Драч. До складу журі увійшли Леся Мудрак – письменниця, громадський  діяч; Іван Степурін – директор видавництва «Самміт-книга»; Лариса Кадочнікова – народна артистка України; Влада Литовченко – громадський діяч; Станіслав Бондаренко – головний редактор газети «Літературна Україна»; Андрій Демиденко – заслужений діяч мистецтв України.
    Церемонія нагородження лауреатів та переможців конкурсу відбудеться 2 березня о 12.00 у Києві, в приміщенні театру «Сузір’я». 
    Повідомляє прес-служба Аграрної партії.