На «Гідросилі» пройшли навчання по ліквідації пожежі

  • 26 січ. 2017 11:38
  • 1019
    • Новина На «Гідросилі» пройшли навчання по ліквідації пожежі Ранкове місто. Кропивницький
     
    25 січня у м. Кропивницькому відбулись тактичні навчання з особовим складом 1-го Державного пожежно-рятувального загону з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на ПАТ «Гідросила».
    У ході навчань особовий склад загону ознайомився з оперативно-тактичною характеристикою підприємства. Багато дільниць виробництва пов’язані з функціонуванням маслонаповнювального обладнання, проведенням промивки і обезжирювання деталей та вузлів вогненебезпечними розчинами та препаратами, електрогазозварювальних робіт із застосуванням карбіду кальцію, балонів з ацетиленом та киснем. У зв’язку з вищезазначеним даний об’єкт відноситься до потенційно небезпечних.
    За тактичним задумом, внаслідок порушення технологічного процесу в приміщені котельні відбулося умовне загорання обмотки двигуна, що спричинило сильне задимлення. В результаті аварії виникла пожежа, яка поширилась по технологічному обладнанню котельні. В момент загорання отримали ушкодження різного ступеня тяжкості оператори котельні. Виникла загроза поширення пожежі на розташовані поряд будівлі.
    Під час тренування рятувальники відпрацювали план залучення сил та засобів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на потенційно небезпечних об’єктах. Начальницький склад пожежно-рятувальних частин поліпшив навички щодо керівництва особовим складом, забезпечення дотримання підлеглими правил безпеки праці. 
    Всього до тактичних навчань було залучено 50 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону Кропивницького.
    Повідомляє прес-служба У ДСНС в області.