Православні оголосили про початок року фортеці святої Єлисавети в Кропивницькому (ФОТО)

  • 3 січ. 2017 10:54
  • 1066
    • Новина Православні оголосили про початок року фортеці святої Єлисавети в Кропивницькому (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

     1 січня, після недільної Божественної літургії в усіх православних храмах міста відбувся особливий молебен на Новий рік, в котрому священнослужителі та прочани, дякуючи Богу за всі Його милості до нас, просили Божого благословення  та  допомоги на все наше християнське життя в 2017 році. Цей рік  за пропозицією багатьох громадських організацій, трудових та творчих колективів обласного центру та за підтримки деяких депутатів міської та районної Рад, оголошений  громадськістю міста роком фортеці святої Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя.

    2 січня священнослужителі та представники громади Благовіщенського храму здійснили на автомобілях з чудотворною іконою Божої Матері «Пом’якшення злих сердець” Київського Свято-Введенського монастиря Хресну ходу навколо міста. Також разом з цією древньою чудотворною іконою для особливого благословення міста були провезені написана на Святій горі Афон ікона зустрічі Діви Марії з праведною Єлисаветою та ковчег з часточками мощей багатьох християнських святих. Під час Хресної ходи особливо лунали молитви за мир  і злагоду на нашій землі, за Боже благословення нашому рідному місту, та захист його від усіх негараздів  та потрясінь. Хресна хода завершилася біля фортеці святої Єлисавети.

    Крім молитов за здоров’я, благополуччя та  укріплення віри наших співвітчизників учасники Хресної ходи помолилися за спочилих будівельників та захисників фортеці. А також біля пам’ятного хреста на території равелину Іоанна Хрестителя за всіх наших земляків - жертв голодоморів, за всіх військовополонених  та мирних жителів, страчених під час німецько-фашистської окупації (останки яких поховані на кладовищі в середині бастіону святої великомучениці Катерини), та за усіх наших воїнів, похованих на Алеї Слави в центрі фортеці.

    Особливо пролунали молитви за жителів міста та області, що загинули в зоні АТО. «У Бога  мертвих нема,  у Бога  всі живі», тому і ми, сповідуючи євангельські заповіти, молимось за спокій душ наших пращурів, шануємо їх пам’ять та намагаємося зберегти  святі традиції нашого народу та відстояти наші святі імена.