В прес-клубі Кропивницького депутат облради розповість про кнопкодавство

  • 29 груд. 2016 08:44
  • 1004
    • Новина В прес-клубі Кропивницького депутат облради розповість про кнопкодавство Ранкове місто. Кропивницький
    У кропивницькому прес-клубі свободівець Максим Дескат розповість про кнопкодавство в Кіровоградській обласній раді
    Сьогодні, 29 грудня, об 11:00 в Прес-клубі міста Кропивницького (вул. Соборна, 1-А, ТЦ «Копілка», 2 поверх) відбудеться прес-конференція депутата Кіровоградської обласної ради Максима Деската, який розповість про хід та результати судового процесу по так званій «літієвій справі».
    Нагадаємо, що 26 грудня в Кіровоградському окружному адміністративному суді відбулося останнє слухання справи за позовом депутата Кіровоградської обласної ради  від фракції ВО «Свобода» Максима Деската щодо кнопкодавства в облраді. Суддя - Брегей Р. І.
    Як повідомив представник позивача в суді, правозахисник Павло Дейнеко, суд задовольнив всі вимоги позивача.
    Свободівець Максим Дескат звернувся до суду з вимогою скасувати рішення Кіровоградської облради, яким було погоджено клопотання ТОВ «Українські рідкісні метали» щодо надання спецдозволу на розробку Полохівського родовища літієвих руд, корисної копалини загальнодержавного значення.
    Перше засідання у справі відбулося ще 17 червня, на якому свободівці наголошували, що дане рішення було прийняте з порушенням Регламенту обласної ради, а відтак вимагали його скасування та визнання нечинним. Рішення прийняли мінімальною кількістю голосів, проте оскільки голос відсутнього в залі депутата від «Батьківщини» Петра Петрушевського був зарахований як голос «за», то, відповідно таке рішення не може вважатись прийнятим.
    Отже, суд поставив крапку і тим самим повідомив кнопкодавам, що й на них є управа.
    Учасники прес-конференції:
    Максим Дескат – депутат Кіровоградської обласної ради;
    Павло Дейнеко – правозахисник, представник позивача в суді