У Кропивницькому поліціянти затримали підозрюваного в угоні автомобіля

  • 23 лист. 2016 16:45
  • 1148
    • Новина У Кропивницькому поліціянти затримали підозрюваного в угоні автомобіля Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вночі зловмисник через незачинений балкон на першому поверсі потрапив до квартири й викрав гаманець зключами від авто
    Працівники поліції затримали підозрюваного в угоні автомобіля.
    30-річний раніше судимий житель області спочатку викрав з помешкання потерпілої гаманець із ключами від легковика, а потім заволодів автівкою. За вчинене правопорушнику загрожує до 8 років позбавлення волі.
    Пригода сталася наприкінці вересня поточного року. До Кіровоградського відділу поліції звернулася 46-річна місцева жителька й повідомила про угон автомобіля «Suzuki SX4», який був припаркований біля під’їзду будинку.
    «Особу, причетну до незаконного заволодіння транспортним засобом, встановлено та затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, - повідомив т.в.о. начальника Кіровоградського відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Чужу автівку, яку чоловік залишив у знайомого, вилучено».
    Як з’ясувалося, вночі, коли господиня помешкання спала, зловмисник через незачинений балкон на першому поверсі потрапив до квартири й викрав гаманець. Знайшовши в ньому лише ключі від автомобіля, чоловік сів за кермо і поїхав кататися. У подальшому транспортний засіб «переховував» за межами міста.
    Особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та обрано міру запобіжного заходу. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
     
    Повідомляє Кіровоградський відділ поліції Кіровоградської області.