У Кропивницькому прокуратура вимагає усунути порушення конституційних прав ув'язнених у Кіровоградському СІЗО

  • 29 вер. 2016 09:38
  • 1204
    • Новина У Кропивницькому прокуратура вимагає усунути порушення конституційних прав ув'язнених у Кіровоградському СІЗО Ранкове місто. Кропивницький

     

    Прокуратурою області проведено перевірку в діяльності Кіровоградської установи виконання покарань № 14 щодо додержання законів при триманні ув’язнених та засуджених.

    Перевіркою встановлено низку порушень вимог Закону України "Про попереднє ув’язнення" та інших законодавчих актів з питань матеріально-побутового забезпечення та медичного обслуговування взятих під варту осіб.

    Так, у слідчому ізоляторі неналежно організовано медико-санітарне забезпечення ув'язнених і засуджених, у тому числі лікувально-профілактична та протиепідемічна робота.

    Окрім того, не відповідають вимогам законодавства побутові умови у приміщеннях установи.

    За наслідками перевірки прокуратурою внесено вказівку начальнику Управління Державної пенітенціарної служби України в області з вимогою негайно вжити заходів до усунення виявлених порушень вимог чинного законодавства та притягнути до дисциплінарної відповідальності службових осіб,повідомляє Прес-служба прокуратури Кіровоградської області.