Суддя Галаган vs нова поліція: система проти реформ?

  • 17 серп. 2016 15:55
  • 1505
    • Новина Суддя Галаган vs нова поліція: система проти реформ? Ранкове місто. Кропивницький

    Підтримати поліцейських прибули  їхні командири й товариші, громадські активісти та журналісти. Була підтримка й у судді Олексія Галагана - його батьки та адвокат. З півдесятка невідомих широкому загалу осіб  також мовчки спостерігали за розвитком подій.

    З початком засідання Олексій Галаган заявив про заміну адвоката в зв"язку з відпусткою "свого". Новий адвокат надав всі необхідні документи на підтвердження своїх повноважень. Це чомусь викликало обурення присутніх громадських активістів. Головуючий суддя робить перше зауваження, а  Галаган вимагає перенсення засідання з переформатом у закритий режим розгляду. Громадськість знову обурюється, і  головуючий відхиляє вимогу Галагана щодо закритості засідання, проте вирішує перенести наступний розгляд на 23 серпня, на 16 годину.

    Обурені активісти влаштовують Олексієві Галагану та його рідним "коридор ганьби". Галаган мовчки та поспіхом залишає будівлю суду.

    За кілька годин до засідання Галагана бачили в Кіровоградському обласному апеляційному суді, який, власне, й скерував справу щодо нього до  суду Кропивницького(Кіровоградського) району. Мета перебування Олексія Галагана в установі вищої інстанції залишається невідомою - адже на час розслідування він не відсторонений від виконання посадових обов"язків.

    За словами ж командира підрозділу поліції Рачкелюка, підлеглі якого й затримали Олексія Галагана, патруль діяв виключно в межах своїх повноважень, застосування больового прийому рукопашного бою відбулося лише для вгамування Галагана, який чинив спротив поліцейським. Натомість Олексій Галаган продовжує ствержувати про факти побиття його копами та повністю тверезий стан.

    На чиєму боці буде суд - дізнаємось вже наступного тижня.