Повчальні бесіди про алкоголізм провели з засудженими на Кіровоградщині

  • 8 серп. 2016 09:55
  • 1127
    • Новина Повчальні бесіди про алкоголізм провели з засудженими на Кіровоградщині Ранкове місто. Кропивницький

    Алкоголізм - це одна з найважливіших соціальних проблем сучасності, одна з найскладніших медичних проблем і, зрештою, одна з найскладніших проблем психологічної й соціальної допомоги. Причини алкоголізму намагаються пояснити по різному і кінцевого пояснення не існує. Той, хто вживає алкоголь, систематично ризикує стати алкоголіком, тобто потрапити в психічну та фізичну алкогольну залежність.

    Розібратись з причинами та наслідками алкоголізму допомагали засудженим Новгородківського районного сектору кримінально-виконавчої інспекції фахівець (з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації) С. Харитонова та психолог Т.Піхотіна., провівши 05 серпня 2016 року просвітницько-виховний захід під назвою: «Наслідки вживання алкоголю».

     Засуджені пройшли тест «Як визначити схильність до алкоголізму», адже пияцтво і алкоголізм слід розглядати як руйнівну силу, що поступово розкладає тіло і особистість того, хто п’є. Психолог наголосила на тому, що кожен відповідає за свою долю і має можливість змінитись на краще.

    В боротьбі з алкоголізмом світові важко подолати традиції, пов’язані з способом життя, соціальною психологією людини. На даний час не всі розуміють і тверезо оцінюють всі ускладнення роботи.

    Отже, алкоголізм – це хвороба, яка виникає внаслідок хронічного довготривалого отруєння організму винним спиртом. І дуже часто для боротьби з нею необхідна допомога фахівців, яка проте можлива тільки з бажанням залежної людини позбутися цієї згубної звички.

    Світлана Харитонова