Пізнавальне дозвілля у Кропивницькому

  • 7 серп. 2016 10:55
  • 922
    • Новина Пізнавальне дозвілля у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький

    Освіта протягом життя: з 8 до 12 серпня у першій половині дня в бібліотечному Інтернет-центрі будуть проведені тренінги для літніх користувачів  за темами „Основи комп`ютерної грамотності. Основи роботи в Інтернет”. Довідки за телефоном (0522) 22 58 90.

     Книжкові виставки: у відділі краєзнавства книжкова виставка до 60-річчя від часу оголошення /1956/ Хутора „Надія”  Державним заповідником-музеєм ім. І.К.Карпенка-Карого (Тобілевича), виставка нових надходжень «Книжковий арсенал 2016», у відділі обслуговування користувачів - до Дня Державного Прапора України книжкова виставка та бесіда “Кольори, що дають надію”, актуальна періодика  події з зони АТО «Герої України на захисті Вітчизни», виставка до 100-річчя жовтневого перевороту «Біля витоків національної державності».

    Художні та інші виставки: виставка печворку Людмили Кривенко, виставка художньої кераміки Лариси Кулініч та студентів художньо-графічного відділення  мистецького факультету КДПУ    ім. В. Винниченка «Теракота», абстрактний живопис «Кольори сучасності» Олега Рудого, виставка дитячих плакатів екологічної тематики «Збережемо природу рідного краю». До Дня незалежності у відділі краєзнавства працює виставка  «Рушникові доріжки». 

    Кіноклуб «Екран» запрошує 10 серпня о 15.00 на перегляд фільму. «Це трапилось одного разу уночі» — мелодрама 1934 року. Режисером фільму став Френк Капра. Фільм є однією з перлин американської кіноіндустрії початку ХХ століття.

    Програма: Пропозиції літнього відпочинку для дітей і дорослих «Бібліотека – острів фантазії і творчості».

    Акція: Рік англійської мови в Україні триває. Відділ документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського пропонує «Візьми книгу з собою на відпочинок. Читаємо з дітками англійською влітку».

    Літній читальний зал

    В суботу, 13 серпня, з 16.00 до 19.00 у парку відпочинку «Ковалівський» працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Другої серпневої суботи буде презентований роман Чарльза Діккенса «Пригоди Олівера Твіста». Це другий роман англійського письменника, який приніс йому знаменитість, і перший твір в англійській літературі, головним героям якого стала дитина.  Які активності чекають навколо презентації цієї повісті, кропивничани та гості міста можуть дізнатися в парку. Особлива увага цього дня буде приділена дітям – для них розваги, розмальовки, ігри та ін.   Послуги надаються безкоштовно.

    ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ