Кіровоградщина: Чому в області заборонили до продажу 9 тон продуктів?

  • 24 груд. 2018 10:32
  • 839
    • Новина Кіровоградщина: Чому в області заборонили до продажу 9 тон продуктів? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відбулася нарада Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області під головуванням начальника Ігоря Бойчука. Одним із розглянутих на заході питань було Про підсумки роботи державних регіональної, міжрайонних та районної лабораторій Держпродспоживслужби.
     
     Про це пише сайт Головного  управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
     
    Державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи області за 11 місяців поточного року провели 344 626 експертиз та 725 580 досліджень на ринках. За результатами проведених досліджень до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою 9 тонн 228 кг.
     
    Причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 3 тонни 318 кг стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (у 380 випадках була припинена реалізація молока у використаних пластикових пляшках). Також утилізовано 44 кг молока, отриманого від хворих на мастит корів.
     
    Риба з прісноводних водоймищ (сумарна вага 183 кг) мала незадовільні органолептичні показники та була утилізована.
     
    Через незадовільні органолептичні показники власникам повернули 1 тонну 625 кг овочів для використання в домашньому господарстві як корм для тварин. У той же час овочі і фрукти вагою 3 тонни 977 кг було утилізовано на підставі виявлення підвищеного рівня нітратів та незадовільних органолептичних показників - продукція уражена хворобами, гнила.
     
    До продажу також не допущено 98 кг олії. З них 92 кг реалізовувалися у використаних пластикових пляшках, що є порушенням правил торгівлі, весь продукт повернули власнику; 6 кг утилізовано через незадовільні органолептичні показники.
     
    Працівники державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своєї компетенції постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, випуском продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні.