«Корисна програма»: як вибрати квасолю?

  • 3 бер. 2020 09:01
  • 1065
    • Новина «Корисна програма»: як вибрати квасолю? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У вівторок, 3 березня, о 10:00 на «Інтері» дивіться новий випуск «Корисної програми» - про квасолю. Ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту розкажуть, на що звертати увагу при виборі цього продукту, чим корисні бобові і в чому особливість різних сортів квасолі.
    Французький імператор Наполеон Бонапарт вважав, що квасоля сприяє зміцненню м'язів і поліпшенню мозкової активності. Тому наказав включити її в армійський раціон. Чим ще корисна квасоля?
     
     
    - Квасоля - один з найкорисніших, недорогих і доступних цілий рік продуктів, - каже лікар-гастроентеролог Тетяна Куліш. - В її складі - до 25% білка, який дуже легко засвоюється. За його змістом квасоля поступається лише м'ясу, тому вона є невід'ємною частиною меню вегетаріанців. Крім того квасоля виводить токсичні речовини, швидко насичує і втамовує голод. А ще вона справжній антидепресант. У ній міститься амінокислота метіонін, яка сприяє виробленню серотоніну - гормону радості.
     
     
    Чи залежить зміст тих чи інших корисних речовин в квасолі від її кольору і сорту? Як вибрати якісний продукт? Яка квасоля краще для приготування страв, а яка - для консервації? Скільки вона може зберігатися? І чим стручкова квасоля корисніше звичайної? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: гастроентеролог Тетяна Куліш, експерт з якості продуктів Григорій Іванов, шеф-кухар Олександр Абрамов. Корисними порадами також поділиться зіркова гостя ток-шоу - телеведуча Світлана Вольнова.
     
    - Дозволяю собі квасолю вкрай рідко, адже у всіх гламурних дівчат живіт повинен прилипати до хребта і не повинно бути ніякого здуття, - сміється Світлана Вольнова. - Правда, серед моїх улюблених страв - квасолеві котлети. Це фантастично смачно, але багато їх їсти не можна. На зйомках «Корисної програми» вперше побачила сорт мексиканської червоної квасолі, яка вариться всього 40 хвилин. Ще дізналася, що зелена стручкова квасоля - дуже корисний продукт. І про те, як за допомогою квасолі можна прикрасити інтер'єр кухні. Але головне - від шеф-кухаря ток-шоу візьму на озброєння рецепт теплого салату з квасолі і рису з додаванням солодкого перцю і кінзи. Смачне і корисне блюдо з ефектною подачею, яким завжди можна здивувати гостей.
     
    Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений квасолі, дивіться завтра, 3 березня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».