Лариса Зоріна — добрий сівач краси, пробуджувач натхнення людських душ

  • 13 груд. 2018 11:29
  • 1075
    • Стаття Лариса Зоріна — добрий сівач краси, пробуджувач натхнення людських душ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Живе і працює моя давня знайома в Новгородці на Кіровоградщині. Вона добре знана на теренах області та держави як самобутній художник, заслужений майстер народної творчості України. Її роботи можна зустріти в приватних колекціях, на провідних виставках українського мистецтва.
     
    Звісно, за роками невсипущої й творчої праці формати та тематика її картин змінюються, але залишається творча індивідуальність митця і просто гарної на вроду та душею жінки.
    А поворотним моментом у житті Лариси Зоріної стало знайомство з Музою. Працювала хормейстером в Олександрійському вищому училищі культури, у дитсадку, вихованцям якого «озвучувала» прочитані казки своїми малюнками з використанням фольклорних тем та мотивів. 
    На запитання про те, у скількох виставках брала участь, не зразу й відповідь почув. Виявляється, майже 30 років тому полотна нашої землячки вперше побачили жителі Кіровограда в кінотеатрі «Комсомолець». А нагород, які має в активі, й не злічити! 
     
    Картини Лариси Зоріної, частина з яких презентована на щойно відкритій виставці в обласному центрі народної творчості з назвою «Казки старого млина», невипадково називають впізнаваними. Тому закономірно, що вони мандрують далекими і близькими світами, із захопленням сприймаються поціновувачами митця, бо й сама вона є добрим сівачем краси, пробуджувачем натхнення наших душ.
     
    Фото автора 
    Анатолій Саржевський