Від лінії фронту до медицини катастроф: історія кропивничанки, яка опікується тими, хто на передовій

  • 5 лют. 2021 10:45
  • 959
    • Стаття Від лінії фронту до медицини катастроф: історія кропивничанки, яка опікується тими, хто на передовій Ранкове місто. Кропивницький
     
    Понад 30 тисяч жінок на сьогодні є військовослужбовцями Збройних Сил України. Але ця цифра значно більша, адже є ще й медики. У кожної жінки, яка пішла на фронт, є своя історія.
     
    - Випадково отримавши агітаційні матеріали про військову службу за контрактом та професії, які є актуальними у Збройних Силах України, я вирішила звернутися до військкомату за додатковою інформацією, – згадує 42-річна кропивничанка Ганна Володимирівна.
     
    Фахівці відділу укомплектування міського військового комісаріату ознайомили пані Ганну з порядком відбору громадян на військову службу за контрактом у Збройних Силах України, а також з посадами рядового та сержантського складу.
     
    Пропозиція підписання контракту на військову службу зацікавила жінку, адже вона відчувала необхідність зробити свій внесок у добробут нашої держави:
     
    - Я – патріот своєї Батьківщини. Саме тому мене найбільше мотивувало те, що я, маючи вищу економічну освіту та досвід роботи за здобутим фахом понад 10 років, матиму змогу своєю роботою, хоч і з «тилу», захищати наших воїнів, опікуючись їхнім стабільним грошовим забезпеченням.
     
    Порадившись з рідними Ганна вирішила спробувати себе у військовій справі, і вже у травні 2016 року підписала контракт. Від самого початку проходження військової служби, жінка зрозуміла, що у такий складний для країни час, вона зробила правильний вибір.
     
    - Я працювала у військовій частині бухгалтером. Перебуваючи у зоні бойових дій я відчула, як небезпека згуртовує зовсім різних людей. Мене оточували справжні герої, завдяки яким усі прикрощі військового життя долалися легше. Я зробила багато висновків для себе, і, в першу чергу, що потрібно цінувати кожен день. Почнеш цінувати дні – навчишся цінувати усе життя, – ділиться своїми спогадами Ганна Володимирівна.
     
    Чотири роки військової служби, два роки з яких жінка перебувала у зоні проведення АТО/ООС, промайнули швидко. У серпні 2020 року закінчився контракт, тож пані Ганна вирішила не зволікати з пошуком нової роботи.
     
    Бажання повертатися на підприємство, де вона працювала до підписання контракту, у жінки не було. Розпочавши самостійні пошуки місця роботи Ганна зрозуміла, що зіштовхнулася із проблемою працевлаштування. Тому по допомогу у пошуку роботи жінка звернулася до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості.
     
    Пошуки роботи тривали недовго. Активна життєва позиція та непереборне бажання знайти собі роботу до душі, дало свої результати – пані Ганні було видано направлення на працевлаштування до КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області» на посаду бухгалтера. Під час співбесіди, керівник підприємства побачив у Ганні відповідальну та надійну людину і тому без вагань прийняв її на роботу.
     
    Оксана Гусєва, заступник начальника відділу організації працевлаштування населення Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості