Оцифровані старовинні видання на сайті бібліотеки Чижевського

  • 25 лист. 2020 12:41
  • 863
    • Стаття Оцифровані старовинні видання на сайті бібліотеки Чижевського Ранкове місто. Кропивницький

    Шановні читачі!

    Ми презентуємо можливості сайту ОУНБ, які допомагають ефективно та безпечно використовувати сучасні технології в роботі й навчанні, у професійному та особистісному розвитку.

    Незважаючи на те, що зараз лише в кілька кліків в телефоні або комп'ютері можна знайти мільйони різних книг в електронному вигляді, є досить багато людей, які не можуть жити без друкованих книжок. Їм приємно тримати в руках старі фоліанти і гортати сторінки, відчуваючи їх запах. Більш древні і цінні екземпляри зараз надійно заховані у фондах бібліотек, і отримати доступ до них не дуже просто, хоча цілком можливо. Саме тому наша бібліотека надає доступ користувачам до Електронного музею книги, і ви можете власноруч погортати оцифровані старовинні видання – «Мистецтво книги».

    http://library.kr.ua/elmuseum/

    Колекція Олександра Борисовича Ільїна - одна з найбільших і найзагадковіших колекцій ХХ сторіччя на теренах Європи.

    У 1994р. у власність держави перейшли його бібліотека - унікальна за обсягом та цінністю книжок, а також колекція, яку доцільно назвати кунсткамерою (твори мистецтва, пам'ятки археології, прилади, посуд, меблі...). Зібрання книг нині знаходиться в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського, кунсткамера зберігається та експонується в Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї.

    Більш детально ознайомитися із колекцією та особистістю чия пристрасть, відкрила широкому загалу безліч предметів старовини, а особливо рідкісних книг можна на сайті бібліотеки: http://library.kr.ua/elmuseum/ilyin/

     

    Бородавкіна Анна, бібліотекарка відділу соціокультурної діяльності