Краса – в простоті. Про хобі виготовляти декор з природних матеріалів

  • 8 квіт. 2020 13:52
  • 1516
    • Стаття Краса – в простоті. Про хобі виготовляти декор з природних матеріалів Ранкове місто. Кропивницький
     
    «Все на свете из пластмассы» – у справедливості цієї пісні «Спліна» щоразу переконуюся, заходячи в магазини, де торгують предметами інтер’єрного  декору. Не сперечатимуся, силіконові й латексні квіти високого гатунку виглядають ефектніше, ніж справжні, та й догляду не потребують, і тому попит на штучну красу, мабуть, зростатиме. Але є й люди, які переконані: предмети для душі мають бути натуральними. 
     
    Такої думки – й кропивничанка Інна Корінь, хобі якої – виготовляти декор з природних матеріалів. У своїй творчості вона головним чином використовує деревину, сіно, мішковину. 
     
    – Гілки, сіно привожу з Обознівки, де мешкають батьки, – розповідає Інна. – Часто буваю з чоловіком у Карпатах, звідти неодмінно повертаємося з шматками смерекових стовбурів, з шишками. Чоловік уже й не радий, бо вантаж – нелегкий. 
     
     
    За словами Інни, зайнялася цим ремеслом вона під впливом творчої атмосфери в дитсадку, де працює психологом. Мовляв, тамтешня стихія – рукоділля. 
    На запитання про джерело ідей (чи не в інтернеті черпає їх?) Інна відповідає: 
     
    – Вони самі приходять. Побачу паличку, що валяється, і вже уявляю її як елемент майбутнього витвору. Це – ніби манія.   
     
    Інна не характеризує свій жанр як унікальний.  
    – Та сподіваюся, – каже, – що виробила власний творчий почерк.
     
    Дещо з її витворів прикрашає інтер’єр власного помешкання, багатенько подарувала та продала. Так, вона виготовляє декоративні віночки, панно й на замовлення. 
     
    – Приємно, коли смак замовника збігається з моїм, – зізнається. – Коли та людина, як і я, бачить красу в простоті, а не в блискітках.
     
    Віктор Крупський