Загубилася дитина. Що робити?

  • Стаття Загубилася дитина. Що робити? Ранкове місто. Кропивницький
 
Загубилася дитина — ситуація, яку батькам страшно навіть уявити. Трапляється це завжди раптово та несподівано, однак тут головне не панікувати й діяти злагоджено. 
 
Якщо батьки й діти добре знають, як поводитися в подібних ситуаціях, усе закінчиться добре.
 
Ось декілька порад, що робити дорослим і дітям:
Покладіть у кишеню дитину записку з ім'ям та прізвищем, телефоном батьків та адресою, або вивчіть з дитиною ці прості й дуже важливі дані, вони можуть суттєво можуть полегшити пошуки. 
Збираючись у місця скупчення людей, одягайте дитину у яскравий одяг.
Якщо загубили дитину у торговому центрі, негайно зверніться до адміністрації. Відеокамери й гучний зв'язок допоможуть її розшукати.
Навчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася. Нехай голосно кличе на допомогу, етикет тут недоречний.
Покажіть людей, до яких можна звертатися за допомогою — це поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми.
Дитина має знати, що нікуди не можна йти з чужою людиною, що б їй не говорили й не обіцяли.
Тренуйте ситуації, коли малюк губиться, — дитина має чітко знати, як діяти.
Придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо малюк вийде за межі встановленої геолокації.
Ніколи не лякайте дитину поліцією. У дитини виробляється страх, і якщо вона потрапить у халепу, боятиметься звернутися за допомогою до патрульних.
Безпека дітей — обов'язок дорослих. Бережіть найрідніших.
 
Патрульна поліція України