Як письменник письменнику…

  • 8 трав. 2019 12:45
  • 1200
    • Стаття Як письменник письменнику… Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Всесвітній день книги й авторського права мені пощастило побувати разом із письменницькою делегацією з Кропивницького у Черкасах. Кропивничани, члени НСПУ, а також люди деяких інших професій (журналісти, бібліотекарі) зустрічалися з письменниками (так само членами НСПУ й не тільки) Черкащини.
     
    Узагалі, Черкаси — місце останнього прихистку Василя Андрійовича Симоненка — поета- шістдесятника, якому судилася складна доля (він залишив наш світ у 28 років). Василь Симоненко став ніби символом нашої зустрічі , й багато її часу ми присвятили йому. Зокрема, почався наш приїзд із відвідування цвинтаря й могили поета. Василь Бондар, голова кропивницького обласного осередку НСПУ й нашої групи, сам вшанував великого митця покладанням квітів і доручив це зробити мені як наймолодшому члену делегації. Перед цим ми зустрілися із головою черкаського обласного осередку НСПУ Володимиром Поліщуком, який після відвідання могили поета-шістдесятника показав нам поховання інших видатних людей Черкащини й загалом України. 
     
    Багатьох із нас приємно вразило, що ці місця останнього земного прихистку були в першому, пошанному, ряду. Зокрема багато було повідано про складний та цікавий життєвий шлях Миколи Негоди, який теж похований тут.
    Другим місцем, у якому ми побували, стала обласна бібліотека для юнацтва. Тут ми, кропивничани, читали свої твори, а слухачами були дехто із черкаського осередку НСПУ, а також учні та студенти. У бібліотеці мене вразила велика картина, присвячена «Лісовій пісні» Лесі Українки.
     
    Також ми віддвідали пам›ятник Василю Симоненкові, художній музей, кімнату Василя Симоненка в черкаській обласній газеті й музей Тараса Шевченка, де вже й ми, і черкащани ділилися своєю творчістю. Найбільше мені запам›яталися пародії Івана Дубініна.
     
    Я вдячна Василю Бондарю, який мене запросив у цю поїздку, Володимиру Поліщуку та черкаському осередку НСПУ за цікаві екскурсії, теплий прийом і, зокрема, смачний обід.
    Дай Бог, щоб таких творчих поїздок було більше. Слава Богу за все!
     
    Оксана Буянова (Корнієнко)