Як не придбати авто з сумнівним минулим?

  • Стаття Як не придбати авто з сумнівним минулим? Ранкове місто. Кропивницький
 
У першому півріччі 2021 року в сервісних центрах МВС Кіровоградщини під час проведення реєстраційних операцій виявлено 5 транспортних засобів в розшуку, 2 – з підробленим номером двигуна та 2 з підробленим номером кузова, два – з підробленими документами. Про це повідомляють у регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС в Кіровоградській області.
 
Для того, аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із підробленими номерами кузова чи двигуна, варто звернутись до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у присутності продавця та покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно, заповнюється адміністратором в електронній формі.
 
Важливою процедурою в даному процесі буде проведення працівниками Експертної служби МВС огляду або експертного дослідження транспортного засобу. Мета огляду – звірення ідентифікаційних номерів їх складових частин з номерами, зазначених в наданих власником або уповноваженим представником реєстраційних документах.
 
Варто пам’ятати:
 
- якщо вартість авто значно менша за ринкову, існує вірогідність, що продавець навмисно занижує ціну, аби якомога швидше позбавитись «проблемного» транспортного засобу. У таких випадках експертне дослідження допоможе переконатися в чесності намірів продавця;
 
- у разі виявлення змін у номерах кузова чи двигуна автомобіль відправляють на штрафмайданчик, а матеріали справи передають до правоохоронних органів. В результаті чого новоспечений власник авто залишається і без авто, і без грошей;
 
- якщо замість оформлення договору купівлі-продажу транспортного засобу громадяни обирають варіант передачі авто від продавця покупцю за довіреністю, то транспортний засіб взагалі не проходить жодної експертної процедури, що ставить покупця в небезпечне становище.
 
Сервісні центри МВС постійно на зв’язку: із запитаннями, подяками та скаргами до Головного сервісного центру МВС можна звертатися за телефоном (044) 290 19 88. Також консультації надаються на офіційній сторінці в Facebook, а відповіді на поширені питання та новини сервісних центрів МВС можна знайти на сайті.