Як журналісти з Кропивницького завітали до гуцульської садиби (ФОТО)

  • 16 вер. 2019 17:06
  • 2342
    • Новина Як журналісти з Кропивницького завітали до гуцульської садиби (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький


    Український журналістський фонд та Благодійний фонд депутата VIII cкликання Олександра Шевченка проводять конкурс журналістських матеріалів за рубриками: «Дій активно! Живи позитивно!» та «Поспішай творити добро». І на минулому тижні кропивницькі журналісти завітали на Фестиваль натхнення до Буковелю. Для учасників конкурсу проходили пізнавальні семінари, зустрічі та майстер-класи для журналістської спільноти з усієї України. І спершу ми потрапили до Етно-парку "Гуцул ленд".

    Відпочиваючи у славнозвісному курорті Буковель, ви неодмінно повинні потрапити до музею "Гуцул ленд", який з’явився нещодавно - буквально влітку цього року. Пройшовши повз озеро Молодості і піднявшись нагору, вас радо зустрічає гуцульська садиба.

    Між соснами та смереками розташовані автентичні гуцульські хатки з дерева, у кожну з них можна завітати і роздивитись меблі та господарські знаряддя праці. На ґанку навіть розвішані овечі та баранячі шкури. Заходили ми і у домівку мольфара, де у скляному дзбанку зберігається заспиртована змія.



    Зазвичай гуцули тримали худобу на господарстві, тож гості можуть погодувати та погладити овечок, муфлонів, баранців та кіз. Деякі кізоньки мають чорно-білий окрас, як я їх назвала - "доміно". Тваринки теж проявляють до вас великий інтерес, якщо ви маєте із собою корм )), будьте готові до того, що деякі навіть і вистрибують на туристів своїми ніжками.

     



    У цьому парку я вперше побачила волохатого бичка породи Хайленд (шотландська корівка) на прізвисько бицьо Юрко, який має дуже меланхолійний темперамент. Тут можна зустріти і різноманітних пташок: цесарок, павлінів (у тому числі і білих), чорних шовкових карликових курочок та інших. Бачили табличку, яка зазначає, що тут проживають  козулі, але, на жаль, таких зустріти не пощастило.

    Зачаровують своєю красою штучні водограї і гірські джерела, а над ними - підвісні мости, по яких спершу боязко ходити, але згодом звикаєш. Весь час у парку лунають гуцульські народні мелодії та пісні, до того ж можна і приміряти на себе гуцульське національне вбрання, та відчути себе справжнім гуцулом або ж чарівною гуцулкою Ксенією)) 

    Цей етнопарк нагадує Мамаєву Слободу і Національний музей архітектури у Пироговому, що є у Києві, але має свою неповторну, "західну" красу. Тож, відпочиваючи у Буковелі, неодмінно завітайте і до "Гуцул ленду".

    Олена Скочко

     

     

    Читайте також: Як пройшли велопрогулянки кропивницьких журналістів у Буковелі?

     

     

    Читайте також: Кропивничани відвідали Національний музей архітектури у Пироговому (ВІДЕО, ФОТО)