Кропивницький готується святкувати день народження

  • 16 вер. 2019 10:07
  • 1388
    • Новина Кропивницький готується святкувати день народження Ранкове місто. Кропивницький


    Вже найближчої суботи, 21 вересня, Кропивницький прийматиме вітання із Днем народження, йому виповнюється 265 років. З нагоди Дня міста у Кропивницькому запланована велика кількість цікавих заходів, як традиційних, так новацій.

    Про це повідомляє сайт міської ради.

        - Святковий настрій вже відчувається у Кропивницькому, - відзначила під час прес-конференції у міській раді керуюча справами виконавчого комітету Альвіна Бондаренко. – Два дні поспіль, перед початком засідань міської ради і виконкому ми вітали і вручали заслужені відзнаки кращим працівникам у всіх сферах життєдіяльності Кропивницького. Такі нагородні сесії обов’язково матимуть продовження і впродовж наступного тижня.

    Підстав для відзначення кропивничан вистачає, переконана Альвіна Бондаренко, адже цьогоріч в обласному центрі вдалося реалізувати низку надзвичайно важливих інфраструктурних і соціальних проектів. Тож свої нагороди ще знайдуть своїх героїв 18 вересня під час вручення ордерів на житло щасливим новоселам у новозведеній за бюджетні кошти багатоповерхівці, 20 вересня під час довгоочікуваного відкриття руху транспорту по вулиці Ельворті через збудовану арку і, нарешті, 21 вересня під час урочистого відкриття свята «Місто моєї мрії» на площі перед міською радою.

        - Серед святкових заходів, багато таких, які вже стали  щорічними, полюбилися кропивничанам, - звернула увагу радник міського голови і координатор усіх програм до Дня міста Євгенія Шустер. – І, традиційно, ранок дня народження розпочнуть кропивницькі спортсмені і фізкультурники. Вони зарядять місто позитивною енергією, створять драйвову атмосферу свята. А урочисті колони мешканців Фортечного і Подільського районів вирушать назустріч одна одній по Великій Перспективній і о 10.00 зустрінуться на площі перед міською радою.

    Святкові демонстрації цього року очолюватимуть вчителі нової української школи у Кропивницькому, вони ж будуть і почесними гостями на ганку міської ради. В програмі урочистостей – вручення відзнаки «Почесний громадянин міста Кропивницького» відомому земляку, літературознавцю, письменнику, автору фундаментальних досліджень з історії української літератури, активному громадському діячу Володимиру Панченку.

    Який же день народження без іменинного торту! Кропивницькі майстри готують 265-кілограмовий кондитерський шедевр, щоб пригостити мешканців і гостей міста. Усі, хто матиме бажання отримати порцію смачного солодкого пирога, матимуть можливість долучитися до благодійності і покласти до скриньки, де збирається допомога хворим дітям, посильну для себе суму.

    Повна програма святкування Дня міста 2019

    Від 11.00 святкові дійства у Кропивницькому перенесуться на вулицю Дворцову, до Ковалівського парку та на Козачий острів.

    Прогулюючись Дворцовою, кропивничани зможуть стати учасниками різноманітних професійних майстер-класів, посмакувати гарячими напоями на фестивалі «Кава просто неба», ознайомитися з останніми книжковими новинками у «Бібліотеці під відкритим небом», безкоштовно протестувати власну англійську, підтримати учасників Всеукраїнського фестивалю «Battle of Steps», освідчитися на романтичних локаціях сімейного клубу «Два серця», стати свідками народження художніх шедеврів від юних майстрів пензля під час святкового пленеру «Маленький Париж на маленьких мольбертах», дивуватися можливостям сучасної науки в креативній зоні «Наукового пікніка», переглянути фотовиставку «Всі діти наші», ознайомитися з продукцією місцевих товаровиробників і відпочити на Театральній площі, де від 13.00 стартує потужний «КласикФест» - музичний марафон за участі лауреатів міжнародних і всеукраїнських конкурсів.

     



    У цей же час родзинками свята у Ковалівському парку стануть локації «Кулеба-фесту», кулінарного батлу «Кропивницька плачинда», етномайстерні, концертної програми «Фольк Феєрія», спортивного фестивалю. Дітям буде цікаво на «Поляні казок», у дитячому містечку «Смайлик», на території «Мотузкової таборівки». Дорослим сподобається презентація «Смак Фест» від вітчизняних виробників сиру, вина, м’яса, хліба, молока, меду та солодощів і традиційний фестиваль національної кухні “Єдина родина». Серед популярних заходів також парад дитячих візочків і благодійний ярмарок, організований волонтерами міста.

    О 15.00 юні кропивницькі майстри хореографічного мистецтва підтвердять статус міста як танцювальної столиці України. Данс-парад дитячих колективів міста пройде Великою Перспективною від Янгола-Охоронця до площі Героїв Майдану, де відбудеться танцювальний марафон «Квіти України».

    А територію Козачого острова облюбують шанувальники вуличної їжі і любителі чотирилапих друзів. Цього року DogFest «Смачна кісточка» розпочнеться об 11.00  на галявинах саме цієї улюбленої кропивничанами зеленої зони відпочинку.

    Святковий вечір у Кропивницькому заполонять музика і дівоча врода. О 18.00 на площі Героїв Майдану обиратимуть «Красуню ювілейного міста» і презентують колекцію одягу місцевих дизайнерів «Krop Fashion».  На зміну їм прийдуть веселі ритми «Зіркового аллегро» І яскравий фінал свята, подарований містянам міським головою Андрієм Райковичем і секретарем міської ради Андрієм Табаловим, – хедлайнер Дня міста Dan Balan.

    Запрошуємо мешканців і гостей Кропивницького завітати на святкові заходи Дня міста! Буде неодмінно цікаво і радісно!

    Читайте також:  Музей Осмьоркіна у Кропивницькому розгорнув виставку до Дня міста