Про соціальне страхування під час роботи за кордоном

  • 14 вер. 2019 09:00
  • 4146
    • Новина Про соціальне страхування під час роботи за кордоном Ранкове місто. Кропивницький


    Відповідно до Закону України “Про зайнятість населення” громадяни у період трудової діяльності за кордоном мають право брати участь у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні відповідно до законодавства України, що дає їм право на соціальний захист у разі настання відповідних страхових випадків.

    Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1060 (в редакції постанови від 28.02.2018 №140), визначено, що ліцензіати зобов’язанні надавати клієнтам інформацію  з питань правового і соціального захисту та про механізм добровільної участі в загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні в Україні.

    Порядок участі у добровільному страхуванні визначається Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування”. Добровільна участь у страхуванні береться протягом строку, визначеного в договорі про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, але не менше одного року. Для укладення договору подається заява до органів державної фіскальної служби. У договорі про добровільну участь зазначаються:

    назва документа;

    відомості про особу, які вносяться до системи персоніфікованого обліку;

    строк дії договору;

    порядок сплати єдиного внеску та рахунки, на які він має сплачуватися;

    умови набуття застрахованою особою права на виплати за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням відповідно до закону;

    умови розірвання договору;

    права та обов'язки сторін, відповідальність сторін за невиконання або неналежне виконання умов договору;

    інші умови за згодою сторін або передбачені типовим договором про добровільну участь, що не суперечать законодавству про загальнообов'язкове державне соціальне  страхування.

    Договір про добровільну участь набирає чинності з дня його підписання.

    Кіровоградський обласний центр зайнятості

     

    Читайте також: Мешканцям Кіровоградської області пропонують майже 300 вакансій із зарплатою до 30 тисяч