Громади Кіровоградщини нарешті отримали перші кошти субвенції на розвиток

  • 4 вер. 2019 11:03
  • 3383
    • Новина Громади Кіровоградщини нарешті отримали перші кошти субвенції на розвиток Ранкове місто. Кропивницький
     
    На сьогодні декілька території вже підтвердили наявність коштів на рахунках місцевих бюджетів. Однак, це тільки 10% коштів від загального обсягу субвенції на соціально-економічний розвиток. Водночас Державна казначейська служба України довела до місцевих бюджетів помісячний розпис цих надходжень, – повідомляють у Кіровоградському РВ АМУ. 
     
    Громади, які почали отримувати кошти з субвенції на соціально-економічний розвиток (Розпорядження КМУ від 10 липня 2019 р. № 500-р), привітав Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. І нагадав, що це стало можливим завдяки ініціативі АМУ та зверненням громад в рамках флешмобу «Поверніть гроші громад».
     
    Нагадаємо, після того, як Офіс президента заблокував містам виплату 7,6 млрд грн. із фонду регіонального розвитку та 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток, на заклик АМУ міста, які не отримали коштів, розпочали флешмоб.
     
    До нього долучилися й керівники громад Кіровоградщини - міський голова Гайворона Роман Волуйко, міський голова Новомиргорода Ігор Забажан та селищний голова Вільшанки Володимир Харковенко. 
     
    Керівники інших громад - членів Асоціації міст України відповідні надіслали  листи-звернення до КМУ та Міністру фінансів. 
    Олександр Слобожан у відеозверненні закликав всі громади, які очікують розблокування виплати на соціально-економічний розвиток, долучитися до флешмобу. 
     
    - Саме від активності громад буде залежати, чи надійде субвенція на соціально-економічний розвиток у повному обсязі до кінця року, - наголосив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. 
     
    Що потрібно зробити:
     
    Записати коротке відео на фоні об’єктів інфраструктури, для ремонту та реконструкції яких мають бути спрямовані кошти, розказати передісторію проекту та звернутися до влади з проханням розблокувати його фінансування;
    Запостити це відео на Вашій FB-сторінці з хештегом #поверніть_гроші_громад та відмітити Офіс Президента України і Асоціація міст України.
         
      Таке відео можуть зняти усі небайдужі жителі громади, які прагнуть, щоб у їхньому містечку були реалізовані заходи, спрямовані на покращення якості життя. 
     
     
    Валентина Остапчук,  
    консультант з комунікації Кіровоградського РВ АМУ 
     
    Нагадаємо: Вільшанка звертається до Президента з проханням виділити кошти на водогін (ВІДЕО)