Гройсман стверджує, що за останні роки зарплати і пенсійні виплати в Україні зросли в 2-3 рази

  • 22 серп. 2019 09:32
  • 2215
    • Новина Гройсман стверджує, що за останні роки зарплати і пенсійні виплати в Україні зросли в 2-3 рази Ранкове місто. Кропивницький
     
    За період з квітня 2016 року і до серпня поточного року мінімальна зарплата в Україні зросла в 3 рази – з 1378 грн. до 4173 грн., повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
     
    Про це повідомляє Урядовий портал
     
    Сьогодні, 21 серпня, Глава Уряду під час засідання Кабінету Міністрів представив поточний стан справ в економіці, соціальній сфері, сегменті освіти, медицини, оборони і окреслив основні пріоритети, які потрібно продовжити далі.
     
    Прем’єр-міністр наголосив, що зростання мінімальної зарплати супроводжувалося й зростанням середньої зарплати. Цьому сприяла передусім детінізація праці в Україні, а відтак і переведення працівників на так звані офіційні зарплати, які стали значним елементом захисту прав працівників.
     
    Так, на початку 2016 року середня зарплата в Україні становила 4 686 грн, а в червні 2019 року – вже 10 783 грн. Зростання в 2,3 раза.
     
    Важливо, на думку Володимира Гройсмана, і збереження зростання пенсій. За останні роки в Україні проведено декілька пенсійних перерахунків для різних категорій пенсіонерів.
     
    -  Мінімальна зарплата до 2020 року має стати 5,5 тис. грн. Я розумію, що це дискусійне питання, але це реалістична цифра. А середня зарплата в наступному році, якщо продовжувати курс реформ, сягне близько 540 доларів США, а в 2021 році – 620 доларів США. Цього можна досягнути, – наголосив Володимир Гройсман.
     
    Читайте також: Уряд схвалив рішення про зростання зарплат тренерів дитячих спортивних шкіл