23 безробітних започаткували власний бізнес на Кіровоградщині

  • 21 серп. 2019 20:09
  • 2830
    • Новина 23 безробітних започаткували власний бізнес на Кіровоградщині Ранкове місто. Кропивницький
     
    Державна служба зайнятості має реальну можливість допомогти охочим безробітним громадянам започаткувати власну справу, адже це сприяє продуктивній зайнятості, підвищенню економічної активності населення, створенню нових робочих місць, допомагає безробітним правильно зорієнтуватися, належно зробити вибір з урахуванням потреб ринку праці, раціонально використати свій потенціал та займатися улюбленою справою. З цією метою їм надається організаційна, правова та фінансова підтримка, організовується навчання основам підприємницької діяльності. 
     
    Відділ сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості повідомляє, що від початку поточного року 23 безробітних започаткували власну справу, 7 осіб − це демобілізовані військовослужбовці.
     
    Серед напрямків, за якими безробітні відкрили власний бізнес – діяльність у сфері права, діяльність ресторанів, надання послуг харчування, надання послуг перукарнями та салонами краси, розведення інших тварин тощо. 
     
    Для організації підприємницької діяльності, відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», незайнятим особам призначається допомога по безробіттю у розмірі річної суми (або її залишку), яка виплачується одноразово.
     
    Відділ сприяння працевлаштуванню
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині потрібні лікарі ветеринарної медицини