«Мамо, все добре, тримайся»: Наталя Мокряк розповіла про зустріч із сином у Москві

  • 25 лип. 2019 11:03
  • 4104
    • Новина «Мамо, все добре, тримайся»: Наталя Мокряк розповіла про зустріч із сином у Москві Ранкове місто. Кропивницький
     
    Нещодавно родичі українських полонених моряків їздили до Москви на засідання Лефортовського суду в Москві. Цей суд продовжив хлопцям арешт до жовтня.
     
    Мама полоненого командира військового катера "Бердянськ" Романа Мокряка з села Карлівки на Кіровоградщині теж відвідала цей судовий процес. Жінка розповіла нам про поїздку та як почувається Роман.
     
     
    - Рідні до Романа двічі їздили, мене не пускали. Хвилювалися, що я буду плакати і синові буде важко після зустрічі зі мною. Перший раз їздила сестра, другий – середній син. А цього разу кажу, що я вже не можу витримати, поїду я. Була я там з молодшим сином. Дуже хвилювалися, звичайно. Але все пройшло вдало. 
    Коли рідні полонених моряків приїхали в суд, то спочатку зайшли родичі тих хлопців, чиї справи розглядали зранку. А Романову групу розглядали після обіду, тому пані Наталя чекала на зустріч із сином декілька годин.
     
    - Я ходила по тих коридорах… думала, де перебуває мій Роман, у якій кімнаті він чекає… Ви знаєте, це, мабуть доля… Я була у великій будівлі, де є багато поверхів. І я просто йду й бачу якийсь рух. Думаю, подивлюсь, хто там іде. Повертаюсь і бачу, що ведуть мого Романа, - не стримує сліз пані Наталя.
    Це була перша їхня зустріч із жовтня 2018. 
     
    - Найперше, що він мені сказав: «Мамо, здраствуй. У мене все добре. Тримайся». Охоронці мене, звичайно, не підпустили до нього і я на відстані весь час ішла за ними. Нам дали кілька хвилин поговорити з синами вже в суді. Я трималася. Очима з ним переглядалися, тихенько якісь новини розказувала, була можливість – то фото показувала, - розповідає пані Наталя.
     
    Роман говорить, що у нього все добре. За цей час він прочитав більше 100 книг, а коли є можливість - то замається спортом. Як повідомила пані Наталя, Роман отримав багато листів підтримки з різних міст України, але найбільше їх надійшло з Кіровоградщини. 
     
    - Він був дуже радий їх отримати. Сказав подякувати всім та передати вітання тим, хто його підтримує, - говорить пані Наталя.
    Пані Наталя розповідає, що всі хлопці виглядали бадьоро та посміхалися весь час.
     
    - Не знаю чи вони трималися заради нас, але виглядали вони всі добре, - говорить мама Романа. - Була така ейфорія, що я його побачила його, говорила з ним… Був дуже піднесений стан. А потім якась тиша. Не хотілося ні з ким говорити та бачитися. Хотілося зберегти ті емоції із зустрічі з Романом. Дві доби я взагалі ні з ким не говорила, - розповідає про емоційний стан після зустрічі з сином пані Наталя.
     
    Українські моряки перебувають у полоні з 25 листопада 2018 року. До російського полону потрапили 24 українця. Наразі вони перебувають у московських СІЗО під арештом. Трибунал ООН наказав Росії звільнити моряків, однак в РФ вважають, що трибунал не має права розглядати цей інцидент, а тому відмовляються виконати рішення суду.
     
    Аліна Кулик