Рідні полонених моряків зустрілися з ними в суді після 8 місяців полону (ФОТО)

  • 19 лип. 2019 11:25
  • 1289
    • Новина Рідні полонених моряків зустрілися з ними в суді після 8 місяців полону (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Світлини із зали Лефортовського суду Москви виклала у соцмережі мама полоненого моряка з Кіровоградщини Наталя Мокряк.
    Жінка підписала ці фото: «Минуло більше восьми місяців, і от ми зустрілися».
     
    Як повідомляє Страна.ua, 17 липня Лефортовський суд продовжив українським морякам тримання під вартою до кінця жовтня. 
    Як повідомила правозахисниця Олена Саннікова, на момент оголошення вироку останнім п’яти морякам, серед яких був і наш земляк Роман Мокряк, зал вислухав лише першу частину оголошення. Після чого суддя несподівано вийшла із залу, надавши дозвіл увійти журналістам із телекамерами. Після цього ніхто вже її не чув і не бачив.  
     
    - До моряків потягнулися руки рідних і все оголошення публіка була повернута спиною до судді. "Вам зрозуміло рішення суду?" - запитала вона крізь гул. "Зрозуміло, зрозуміло" - промовив хтось із моряків, виявляючи повну байдужість до цього рішення. Куди важливіше йому було в цей момент надивитися на своїх рідних, - пише правозахисниця Олена Саннікова.
     
    25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли та захопили артилерійські катери «Бердянськ» та «Нікополь» і буксир «Яни Капу». Плавзасоби ВМС України прямували з Одеси до Маріуполя. На борту перебували 24 українські військовослужбовці, мінімум троє отримали поранення. Всі вони тепер під вартою в Росії. Москва звинувачує українських моряків у «незаконному перетині кордону». Україна наполягає, що зіткнення відбулося в нейтральних водах, і вважає захоплених моряків військовополоненими. 
     
    Фото із соцмереж
     
     
     
    Роман Мокряк - наш земляк з Карлівки