В Помічній поверх плакатів кандидата у народні депутати України Євгенія Лучкова поклеїли плакати Ігоря Мурдія.

  • 16 лип. 2019 15:45
  • 3392
    • Новина В Помічній поверх плакатів кандидата у народні депутати України Євгенія Лучкова поклеїли плакати Ігоря Мурдія. Ранкове місто. Кропивницький
     
    Матеріали та коментарі надані штабом кандидата Євгенія Лучкова
    15 липня в м.Помічній, за 4 доби до закінчення договору оренди об’єктів зовнішньої реклами, невідомі особи поверх чотирьох рекламних плакатів кандидата у народні депутати України Євгенія Лучкова поклеїли плакати Ігоря Мурдія.
     
    На відео момент фіксації правопорушення жителями Помічної.
     
     
    Команда юристів Євгенія Лучкова з цього приводу одноголосні:
     
    У статті 12 Закону України «Про вибори народних депутатів України» визначено поняття суб’єктів виборчого процесу, одним з них є кандидат у народні депутати України. Кримінальним кодексом України передбачено відповідальність за перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, у частині першій статті 157 КК України зазначено, що за вчинення таких дій передбачена відповідальність у  вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.
     
    У випадку наклеювання плакатів кандидата Мурдія І.Ю. на плакати кандидата Лучкова Є.П. групою осіб вчинено більш тяжчий злочин, а саме діяння відповідальність за яке передбачено частинами другою (зі знищенням майна) та частиною третьою статті 157 КК України, оскільки дії вчинено групою осіб, тому відповідальність сягає від двох до п’яти років та від трьох до семи років позбавлення волі відповідно, що вказує на вчинення тяжкого злочину.
     
    Щодо договору укладеного між кандидатом у народні депутати України Лучковим Є.П. та ТОВ «Креативне бюро «Орієнтир»» то такий договір діє до 19.07.2019 року також у ньому зазначено, що плакати мають бути демонтовані лише о 23.55 год. 19.07.2019 року.
     
    Директор ТОВ «Креативне бюро «Орієнтир»» Горянін О.М. повідомив, що має договір з кандидатом Мурдієм І.Ю. на виготовлення плакатів, які були поклеєні поверх плакатів кандидата Лучкова Є.П. та дійсно такі плакати  кандидата Мурдія І.Ю. виготовлені саме ТОВ «Креативне бюро «Орієнтир»» (далі – Товариство), але Товариство не допомагало йому їх клеїти поверх плакатів кандидата Лучкова Є.П.
     
    Олександр Горянін стверджує, що жодного відношення до цих незаконних дій немає.
     
      - У нас з Лучковим Є.П. договори є. Як же ми можемо на свої ж борди клеїти іншу людину?
     
     
    Вже сьогодні, 16 липня, командою Євгенія Лучкова написана заява до Добровеличківського ВП Новоукраїнського ВП ГУНП в Кіровоградській області про скоєнння кримінального правопорушення, відомості якої вже внесені в ЄДР. Кожен факт правопорушень зафіксований на відео разом з представниками поліції, які оперативно відреагували на звернення помічників.
     
     
     
    Окрім цього, в центрі міста Помічна був зафіксований ще один факт правопорушення – розміщення агітаційної інформації в незаконно встановлених місцях.
     

     - Чесно кажучи, від багатьох опонентів очікував нечесних та брудних політичних дій, - коментує ситуацію Євгеній Лучков, проти якого були скоєні правопорушення, - Але від представника ЗЕкоманди – ні. Я не знаю точно, підлість це чи звичайна халатність опонента, але в даному випадку це вже немає значення. Нова влада – це нові люди, які працюють і живуть за прогресивними принципами. І що головне, діють за законом. А ці факти якраз «політичний палеозой». Хочу звернутися до Ігоря Мурдія тут: досить псувати авторитет діючого президента! Ви тільки йдете в парламент, а за вами вже шлейф правопорушень та бруду. Навіщо людям такі слуги народу???
    Команда Євгенія Лучкова намагалася зв’язатися з опонентом Ігорем Мурдієм в соцмережах, але той коментувати ситуацію відмовився, посилаючись на якісь провокації з боку команди Євгенія Лучкова.